Kæmper videre for en hytteby til udsatte borgere: Det er et fællesskab - ikke en drukbule

Socialdemokraterens formand Mette Frederiksen har allerede besøgt hyttebyen i Vejle, som Esben Hedeager (K) fortsætter kampen for at få en horsensversion af. Arkivfoto: Mads Hansen

Kæmper videre for en hytteby til udsatte borgere: Det er et fællesskab - ikke en drukbule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esben Hedeager (K) og Kirkens Korshær kæmper videre for en hytteby i Horsens, selv om rapport afviser behovet.

Horsens: Der er brug for en hytteby i Horsens til seks-syv udsatte borgere - typisk midaldrende mænd med et alkoholmisbrug.

Det er byrådsmedlem Esben Hedeager (K) og korshærsleder i Kirkens Korshær i Horsens Kirstine Madsen enige om.

Selv om udvalget for velfærd og sundhed på sit seneste møde på baggrund af en rapport om behovet for flere billige boliger, konstaterede, at der ikke var behov for en hytteby.

- De kan slet ikke sætte sig ind i, hvad det her drejer sig om. De 50 billige boliger, som man vil finde, rammer ikke de mennesker, der kan have gavn af at bo i en hytteby, lyder det fra Esben Hedeager.

Succes Vejle

Målgruppen til en hytteby er nogle udsatte borgere med misbrugsproblemer. Typisk midaldrende mænd. De larmer, er oppe om natten og fylder meget. Og det generer andre beboere i en lejlighed, forklarer Esben Hedeager, som undrer sig over den manglende politiske opbakning til at gentage succesen fra naboerne i Vejle, i Horsens.

- Her er erfaringen, at den sociale vicevært er med til skabe et fællesskab, at det også giver beboerne et ansvar over for stedet. Det er en bolig til borgere, som kommunen ikke kan hjælpe med de tilbud, der er i dag, påpeger Esben Hedeager.

Viceværten støtter beboerne i hverdagen og er med til at skabe rammer, fællesskab og omgangsformer i hyttebyen.

- Og det er altså ikke en drukbule, pointerer Esben Hedeager.

Vigtigt at Kirkens Korshær er med

Hos Kirkens Korshær peger korshærsleder Kirstine Madsen på, at målgruppen til en hytteby er glemt i rapporten om behovet for billige boliger.

- Rapporten har meget fokus på unge hjemløse og enlige med børn. Det er også vigtigt at hjælp dem. Men den gruppe, vi tænker på, mangler stadig et tilbud. Det er typisk midaldrende mænd, som har en misbrug. Og vi har rigtig god erfaring med at lave en hytteby i Vejle, fortæller Kirstine Madsen.

Hyttebyen er lavet i et samarbejde mellem Vejle Kommune, Kirkens Korshær og boligforeningen AAB.

- Det er vigtigt med det samarbejde. En medarbejder fra Kirkens Korshær er mere fleksibel end en, der er ansat ved kommunen, mener Esben Hedeager.

Om det ligefrem kan ende som et økonomisk plus med en hytteby er ikke undersøgt.

- Men det kunne være interessant at lave en undersøgelse, siger Esben Hedeager.

Pulje giver økonomisk støtte

Og så er der mulighed for økonomisk støtte, hvis man bygger skæve boliger som for eksempel en hytteby.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har en pulje, hvis formål er at fremme flere skæve boliger til særligt socialt udsatte borgere, som ikke er i stand til at bo i en almindelig lejebolig. Herfra kan man søge om tilskud på op til 400.000 kroner per bolig med tilhørende fælleshus, ligesom man kan søge om 300.000 kroner til at ansætte en social vicevært i op til tre år.

Lige det, som både Esben Hedeager og Kirkens Korshær påpeger, at der er behov for.

Og selv om der hidtil ikke har været politisk opbakning til sagen, kæmper Esben Hedeager videre. Det konservative byrådsmedlem tager ønsket om en hyttebyen med, når byrådet går i gang med budgetforhandlingerne.

Kæmper videre for en hytteby til udsatte borgere: Det er et fællesskab - ikke en drukbule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce