Julen varer længe, koster flere penge: Kommunen har skruet op for julehyggen i år

Når Peter Sørensen trykker på knappen i eftermiddag kl. 17, tændes der for julens belysning. Og så er julen officielt i gang. En jul, der bliver noget dyrere for kommunen i år. Men det er en gave til folket. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Julen varer længe, koster flere penge: Kommunen har skruet op for julehyggen i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julen bliver dyrere i Horsens i år. Kommunen kompenserer nemlig borgerne for midtbyrenoveringen.

Horsens: Julen varer længe, koster mange penge. Og i Horsens bliver den dyrere, end den plejer. Når borgmester Peter Sørensen trykker på knappen fredag eftermiddag kl. 17, bliver det nemlig startsignalet til en endnu gladere jul for horsensianerne.

Kultur- og eventchef Lasse Schuleit fortæller, at Horsens Kommune i år er ekstra gavmild over for horsensianerne.

- Vi vil gerne give horsensianerne noget i forbindelse med, at der har været alt det arbejde med Søndergade. Derfor har vi skruet op i år, så horsensianerne får en ordentlig jul, siger han.

- Der skal være noget at samles om, så vi fortsætter ikke alene med skøjtebanen, men har også sørget for et pariserhjul. Det er ikke helt billigt, men det er vores gave til byen i år. Det er gratis ligesom skøjtebanen. Og vi har sørget for ekstra flot oppyntning med juletræer på Torvet for eksempel og et bredt program med rigtigt mange aktiviteter, fortæller kulturchefen.

- Det er trykt program på 12 sider, og der er 10-15 begivenheder hver eneste dag. Man kommer ikke til at kede sig i julen, lover han.

Hvor mange penge, kommunen præcist bruger på julen, kan han ikke svare på, men det er trods alt ikke svimlende summer.

- Nej, vi bruger ikke millioner af kroner, men det er også svært at holde tallene op mod noget. Vi har aftaler med skolekor, spejdere, drillenisser, luciaoptog og så videre, og vi har fra produktionsskolen som sædvanlig fået leveret en masse arbejde, så vi smider måske en halv million kroner i julen. Det er svært at sætte tal på og samle det hele, men det er omkring det niveau. Så et slag på tasken er, at vi har gasset op med 40 procent, siger Lasse Schuleit.

Julebelysningen kom op i 2012. Det er cityforeningen, der betaler for driften af den. Arkivfoto: Martin Ravn
Julebelysningen kom op i 2012. Det er cityforeningen, der betaler for driften af den. Arkivfoto: Martin Ravn

Juletoget kører uhindret

Også i City Horsens gør man noget ud af julen i år. Formand for detailhandelsudvalget i Business Horsens, Peter Otto Nielsen, fortæller, at aktivitetsniveauet fra tidligere år er fastholdt.

- Vores fokus er altid på liv og aktiviteter i gaden. Derfor lander vi også i år på nogenlunde samme niveau som sidste år. Vi har ikke skåret ned på noget og sætter lige så meget op, som vi plejer - under hensyntagen til opgravningen af gaden selvfølgelig, fortæller detailhandelsformanden.

Juletoget kører som sædvanligt - med start og stop fra Torvet - og ruten kommer også til at gå ned igennem gågaden igen i år, selv om der er vejarbejde.

Julebelysningen er den velkendte, som i år er hængt op i gaderne for syvende gang. Første gang var i 2012. Julebelysningen er en tung omgang for cityforeningen, der selv bekoster driften med ophængning og vedligeholdelse.

Derfor glæder Peter Otto Nielsen sig til, når midtbyen er renoveret færdig. Da bliver julebelysningen nemlig integreret i gadebelysningens nye LED-lys.

Julen varer længe, koster flere penge: Kommunen har skruet op for julehyggen i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce