Jule-drinken? Den skal selvfølgelig tage afsæt i snaps

Christian Fasting har om et par uger været ansat på Gran i fire år, så restaurantens faste gæster kender ham. Foto: Chr. Rimestad

Jule-drinken? Den skal selvfølgelig tage afsæt i snaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Fasting, bartender på Gran i Horsens, rykker gerne ud med et par opskrifter - den ene feminin, den anden maskulin.

Horsens: En jul uden snaps? Nej, vel? Den klare drik hører med, lige meget om det gælder julefrokosten med arbejdskollegerne eller med familien.

Så det er oplagt at tænke snapsen sammen med juledrinken.

Det er da også, hvad Christian Fasting, bartender og restaurantchef hos Gran i Horsens, har gjort.

Restauranten i Grønnegade har indledt et samarbejde med Snaps Bornholm - et forholdsvis nyetableret firma, som lader de klare dråber optræde med smagsgivere som chili, lakrids, blåbær, havtorn og figen.

Christians juledrinks
Til hende: 

Et rødvinsglas fyldes med is. Heri hældes 4 cl. blåbær-citrus-snaps og en halv ginger-ale. En lille skive blodappelsin puttes i glasset.

Til ham:

4 cl. lakrids-snaps, 4 cl. Kahlúa og 4 cl. espresso shakes med is. Hældes i et martini-glas, hvor drinken efter lidt tid vil samle sig med en crema-top på den mørke væske. Pyntes med et par kaffebønner.
Den maskuline drink. Foto: Chr. Rimestad
Den maskuline drink. Foto: Chr. Rimestad

Kahlúa, kaffe og ingefær

Og hvis nogle vil have jul til at hænge ubrydeligt sammen med kanel og kirsebærsauce, ryster Christian Fasting på hovedet. Hans tanker går i helt andre retninger.

Der er flere drinks at vælge imellem. Nogle maskuline, andre feminine i deres udtryk. Og den lokale bartender serverer ikke kun sine kreationer i Grønnegade; han rykker også gerne ud med opskrifterne.

Den maskuline drink blander lakrids-snaps med kahlúa og kaffe, mens den feminine lader en blåbær-citrus-snaps møde den ingefær-øl - ginger ale - der lige nu er meget populær.

 

Dagens juletip
Velkommen til Horsens Folkeblads julekalender. I december bringer vi hver dag en historie, hvor du kan få juletips og inspiration til julen.   

I dag handler det om, hvordan man kan lave en god juledrink baseret på snaps.
Den feminine drink. Foto: Chr. Rimestad
Den feminine drink. Foto: Chr. Rimestad

Ale fra Glud

Christian Fastings afsæt er ginger-ale fra Antons i Glud - et værdsat mærke i økologiske kredse.

- Samtidig er snapsene fra Bornholm økologiske, så vi taler om en helt igennem økologisk drink, siger han.

Og hvis herrerne vil være med, kan ginger-alen skiftes ud med den lidt kraftigere ginger-beer. Det giver en lidt mere krydret drink.

Jule-drinken? Den skal selvfølgelig tage afsæt i snaps

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.