Jens Erik havde mest lyst til at springe i havnen, men så kom han i praktik

Jens Erik Hansen fik en praktikplads i Rema 1000, og nu går han glad ind og ud ad butikken hver dag. Pressebillede

Jens Erik havde mest lyst til at springe i havnen, men så kom han i praktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

57-årige Jens Erik Hansen er i praktik hos Rema 1000. Det er et resultat af et tæt samarbejde mellem Horsens Kommune og Reitan og Rema 1000.

Horsens: For et par år siden var det grænseoverskridende for den 57-årige Jens Erik Hansen at gå ind i en butik. Han var så langt nede, at han havde mest lyst til at springe i havnen. Men så fik han en praktikplads i Rema 1000, og nu går han glad ind og ud ad butikken hver dag.

Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Jens Erik er én af de knap 50 ledige, som Jobcenter Horsens og Rema 1000/Reitan har indgået en aftale om at hjælpe ind på arbejdsmarkedet.

Aftalen sikrer blandt andet, at Rema 1000-butikkerne får den fornødne hjælp og støtte til at afklare de lediges kompetencer og få dem opkvalificeret til beskæftigelse i form af et job. Og det er man rigtig glad for rundt om i butikkerne, fortæller HR-direktør i Reitan Michael Skou:

- Vi er ikke eksperter i at navigere rundt i det kommunale system. Derfor er aftalen en stor hjælp for os. Den sikrer blandt andet, at vi har en fast kontaktperson hos Jobcenter Horsens, hvilket giver den fornødne ro til, at vi kan koncentrere os om det væsentligste: at støtte de mennesker, som er i praktikforløb hos os, i at komme ud på arbejdsmarkedet.

Fem ledige fast i praktik

I Rema 1000 på Thorsgårdsvej, hvor Jens Erik Hansen er ansat, er fem ledige fast i praktik.

Købmand Gitte Henriksen, der er mentor for de ledige, fortæller:

- Vi får en del mennesker ind, der lider af angst. De har haft mange nederlag og bare dét at møde op på arbejde kan være en stor overvindelse for dem. Det tager vi hensyn til, men vi stiller også krav til dem. De kommer alle med i et fast rul, hvor de både oplever, at der er brug for dem, og at de skal lære noget. Hvis viljen til at yde en indsats er til stede, skal vi nok klæde dem på til det, siger Gitte Henriksen i pressemeddelelsen.

Jens Erik Hansen, der arbejder 20 timer om ugen med forefaldende opgaver som at stille varer på hylder, oprydning m.m., har i høj grad oplevet personalets opmærksomhed i sit langvarige praktikforløb i butikken.

- Før jeg startede i Rema, gik jeg ledig i 11 år - en periode med mange forskellige kurser, der føltes lidt som opbevaringssteder. Men her føler jeg mig hjemme. Her har jeg fået tryghed, så jeg kan udføre mit arbejde, og der bliver taget hånd om tingene, siger han.

Jens Erik havde mest lyst til at springe i havnen, men så kom han i praktik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce