Ja tak: Sosu-skolen flytter 600 elever til Campusgrunden

Sådan ser den nye social- og sundhedsskole ud. RUM arkitekter vandt i maj en arkitektkonkurrence om den nye skole, som forventes at kunne blive taget i brug i august 2020. Visualisering: RUM arkitekter

Ja tak: Sosu-skolen flytter 600 elever til Campusgrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en godkendelse i Folketingets finansudvalg, der er lige på trapperne, forventes byggeriet af en ny social- og sundhedsskole at gå i gang i slutningen af 2018, så den kan tages i brug i august 2020.

Horsens: En enig bestyrelse for Social- og Sundhedsskolen i Horsens giver nu sin opbakning til, at skolen flytter fra Ane Staunings Vej til Campusgrunden ved banegården.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse, og dermed synes det slået endelig fast, at det, som der er blevet talt om som et ønske i et stykke tid, nu bliver en realitet. Målet er, at den 4500 kvm store skole med godt 600 elever og kursister og 35 ansatte kan tages i brug i august 2020.

Opførelsen af Social- og Sundhedsskolen vil kunne "gå i jorden" i slutningen af 2018 efter en godkendelse af projektet i Folketingets finansudvalg, hvilket forventes at ske primo 2018.

- Den nye skole vil give optimale rammer for både elever og ansatte til at indgå i et moderne, tidssvarende og levende uddannelsesmiljø med fokus på læring, bevægelse og socialt engagement. Vi ser frem til at blive en del af et fælles Campus Horsens, hvor synergierne mellem uddannelserne kan udnyttes, og jeg kan ikke forestille mig andet, end at det bliver et spændende og innovativt sted at være og lære, siger Hanne Helleshøj, direktør for Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens. 

Vi ser frem til at blive en del af et fælles Campus Horsens, hvor synergierne mellem uddannelserne kan udnyttes, og jeg kan ikke forestille mig andet, end at det bliver et spændende og innovativt sted at være og lære.
Hanne Helleshøj, direktør, Social- og Sundhedsskolen

Opgradering af de fysiske rammer

Projektet er blevet til i et tæt samarbejde mellem skolen og Casa A/S, der har fået option på at udvikle den tidligere slagterigrund. Tidligere har VIA University College også tilkendegivet, at den flytter sine aktiviteter fra Chr. M. Østergaards Vej til Campusgrunden, og flere andre uddannelsesinstitutioner har samme ønske. 

Borgmester Peter Sørensen (S) glæder sig over, at Social- og Sundhedsskolen har valgt at blive en del af det nye uddannelsescampus i Horsens. 

- Sammen med VIA samles nu mange af vores velfærdsuddannelser inden for både det pædagogiske område og sundheds- og plejeområderne. Det giver gode muligheder for, at der kan ske en væsentlig opgradering af de fysiske rammer, hvilket bl.a. styrker mulighederne for at indtænke de nye muligheder inden for velfærdsteknologi og simulationsteknologi i undervisningen. Horsens Kommune vil aktivt understøtte realiseringen af disse ambitioner, siger han i pressemeddelelsen. 

Skolen er allerede tegnet

Den nye skole er allerede tegnet. RUM arkitekter vandt i maj i år en arkitektkonkurrence om at bygge den nye skole. Målet har ifølge pressemeddelelsen været at skabe et "visionært og innovativt læringsmiljø, som er fleksibelt over for nye undervisningsmetoder og teknologiske muligheder". 

Senior developer i Casa A/S, Henrik Hansen, siger, at Campus-projektet har stort fokus hos Casa. 

- Med den nye aftale i hus falder der endnu en vigtig brik på plads i at få skabt et campus, som opfylder både de enkelte uddannelsesinstitutioners ønsker og krav og samtidig bidrager og indgår i et fælles campus. Vi ser frem til den fortsatte proces og gode dialog med Social- og Sundhedsskolen og de øvrige involverede parter, siger han i pressemeddelelsen. 

Ja tak: Sosu-skolen flytter 600 elever til Campusgrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce