Ja, nej, ja: Emma fra Torsted har været igennem X Factor-rutsjebanen

Emma Funding er 15 år, går på Østerhåb Skole og jagter X Factor-drømmen sammen med tre andre piger i bandet Echo. Foto: TV 2

Ja, nej, ja: Emma fra Torsted har været igennem X Factor-rutsjebanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emma Funding gik til X Factor-audition som solist og er endt i gruppen Echo. Den 15-årige pige fra Torsted havde med sin nu afdøde far en drøm om at stille op. Den er gået i opfyldelse.

Horsens: Der er stadig et bjerg at bestige, inden en plads i X Factors liveshows er sikret, men 15-årige Emma Funding fra Torsted har allerede været igennem en større rutsjetur i efteråret.

Først fik hun anerkendende nik fra dommerne ved audition i Aarhus.

- Jaaah, jeg var oppe at køre, mindes hun.

Siden fik hun en mail: Du er ikke nået til 5 Chair Challenge.

- Jeg tænkte: Hvad nu? Jeg havde bare følelsen: "Det er slet ikke slut endnu". Og så en dag ringede min telefon efter skoletid. "Det er fra TV 2: Vil du med i en gruppe?". Mit hjerte bankede, og min mor kunne se det på mig. "Hvad sker der", spurgte hun.

Emma Funding fortæller levende om at være inde, ude og så inde igen. Nu står hun som del af gruppen Echo med tre andre piger, fordi dommer Oh Land kunne se noget i flokken, selv om de altså ikke slap igennem hos Ankerstjerne, der har de unge solister i den populære sangkonkurrence.

Jeg havde bare følelsen: "Det er slet ikke slut endnu". Og så en dag ringede min telefon efter skoletid. "Det er fra TV 2: Vil du med i en gruppe?"
Emma Funding, 15 år og fra Horsens

- Fars og min drøm

Hun går glimrende i hak med de tre andre piger, som hun kalder "fantastisk søde". Og så hjælper det, at de er i samme situation - nemlig at de kom med en solistdrøm og er endt i noget helt andet.

- Det er mentalt hårdt, for det er vidt forskellige egenskaber, der kræves. I en gruppe er der fokus på bl.a. andenstemme. Jeg havde overhovedet ikke tænkt tanken om en gruppe, da jeg stillede op, fortæller Emma Funding, der har boet i Horsens hele sit liv.

Hun går i 9. klasse på Østerhåbskolen i Torsted og har sunget, siden hun var tre år. Hun har mor, fire halvbrødre og en halvsøster i sin store familie.

- Min far, som desværre er død, har altid sunget og spillet, og musik har været noget naturligt for mig. Jeg fik et keyboard stukket i hånden, da jeg var helt lille, og så spiller jeg ukulele og klaver.

- Det var en drøm mellem mig og min far, at jeg skulle stille op. Jeg har set X Factor fra begyndelsen, og en veninde overbeviste mig om at tage til audition, fortæller Emma Funding, der i dén grad også har en skuespiller i maven.

Hun har spillet musical, er meget glad for det og har klare planer om at forfølge drømmen om at komme ind på skuespillerskolen. I første omgang gælder det 10. klasse i skoleåret 2019-20.

En scene og et muligt liveshow giver ikke nerver - tværtom:

- Jeg har optrådt siden otte års-alderen. Det er jeg komfortabel ved, fastslår hun.

- Er det svært at holde mund med, hvordan det er gået?

- Prøv lige....! Det er så svært. Audition er et halvt år siden, og bootcamp var i november, siger Emma Funding.

Følg Emma og Echo i bootcamp fredag kl. 20 på TV 2.

Ja, nej, ja: Emma fra Torsted har været igennem X Factor-rutsjebanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce