Idrætsarkivets samling vokser og vokser og vokser...

De seneste års speedway i Horsens har også bragt Idrætsarkivet på banen. Bl.a. har arkivet udstillet i fanzonen ved Casa Arena. Fotoet her er fra optakten på Søndergade. Arkivfoto

Idrætsarkivets samling vokser og vokser og vokser...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2017 betød 1267 flere effekter på Horsens Idrætsarkiv, som alene af billeder nu har over 13.000.

Horsens: Det kan godt være, Horsens Idrætsarkiv i 2017 havde lidt færre besøgende end året før. Til gengæld blev der indleveret flere effekter, og arkivet råder i dag over alene en billedsamling på 13.634 stykker.

Det fremgår af årsberetningen for 2017, som arkivet nu har offentliggjort.

Beretningen fortæller om 1968 besøgende i løbet af året mod 2171 i 2016 og om 1267 indleverede effekter - et par hundrede flere end de to foregående år.

Udadtil har arkivet, som holder til i lokaler på Industrimuseet i Horsens, markeret sig med plancheudstillinger i forbindelse med speedway-grandprix'et på Casa Arena Horsens og ved den årlige uddeling af Horsens Kommunes idrætspriser. Ved sidstnævnte arrangement kunne deltagerne bl.a. læse om hammerkasteren August Olsen, som i 1917 sikrede Horsens byens første danmarksmesterskab.

Med i historisk netværk

Et anerkendende klap på skulderen kom i november, da idrætsarkivet fik en indbydelse fra Danmarks Idrætsforbunds Museum om deltagelse i museets idrætshistoriske netværk.

Netværket har først og fremmest medlemmer fra DIF's specialforbund, men, skriver museet, "da man er opmærksom på, at der flere steder i landet lokalt foregår et stort arbejde på det idrætshistoriske område, har museets bestyrelse besluttet at invitere repræsentanter fra disse initiativer med i netværket".

Fremover skal Gunner Lindkøb Knudsen repræsentere Horsens Idrætsarkiv i netværket. Det betyder bl.a., at han i april skal deltage i et idrætshistorisk seminar i Brøndby.

Idrætsarkivets samling vokser og vokser og vokser...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce