Huscompagniet skifter direktør - ruster sig til både salg, opkøb og børsnotering

Steffen Baungaard har stået i spidsen for Huscompagniet siden 2008. Nu skifter han direktørposten ud med en post som næstformand i bestyrelsen. Arkivfoto

Huscompagniet skifter direktør - ruster sig til både salg, opkøb og børsnotering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mulig børsnotering, opkøb og salg? Meget er i gære hos Huscompagniet. I første omgang træder adm. direktør Steffen Baungaard ind i bestyrelsen, og direktørposten overdrager han til ny mand.

Horsens: Huscompagniet, der har base i Horsens, gennemfører 1. april et planlagt generationsskifte i ledelsen.

Steffen Baungaard går af som adm. direktør og får i stedet en mere strategisk rolle som aktiv næstformand i bestyrelsen.

Som ny på direktørposten er udnævnt Karsten Rydder Pedersen. Han kommer fra en stilling som vicedirektør hos TCM Group, hvor han blandt andet var med til at gennemføre en ambitiøs vækststrategi i flere lande, virksomhedopkøb og endelig en børsnotering af selskabet. Huscompagniet fastslår i en pressemeddelelse, at han har de rette kompetencer til at lede Huscompagniet ind i den næste vækstfase.

- Betyder det med andre ord, at virksomhedsopkøb og børsnotering er led i Huscompagniets næste fase?

- Vi købte svenske Vårgårdahus i 2017, og ja, vi kigger fortsat på opkøbsmuligheder i både Sverige, Tyskland og Danmark. I Tyskland har vi indtil nu kun haft organisk vækst, men vi vil gerne krydre med opkøb for at have to retninger ligesom i Sverige, hvor vi købte vi os til mere vækst.

- Vi er i dialog med konkurrerende virksomheder i alle tre lande, men opkøb er helt afhængig af, om vi bliver enige om pris og strategi, siger Steffen Baungaard.

Han tilføjer, at Huscompagniet i den forbindelse kun er på jagt efter veldrevne virksomheder af en vis volumen. Mange mindre konkurrenter må i disse år give op, erfarer han, og det er ikke dem, Huscompagniet er interesseret i. Ledelse og medarbejdere er også en vigtig brik.

- Driften er ekstrem afhængig af mennesker, og hvis ikke det fungerer, er alt andet ligegyldigt, fastslår han.

- Jeg føler tiden er inde til se på virksomheden med andre øjne på mere strategisk niveau. Jeg vil stadig bistå med f.eks. opkøb og jordkøb, men jeg kommer til at hæve mig lidt over dét at lægge mursten.
Steffen Baungaard
Huscompagniet bygger rundt regnet 2000 huse om året i både Danmark, Sverige og Tyskland. Foto: Michael Svenningsen
Huscompagniet bygger rundt regnet 2000 huse om året i både Danmark, Sverige og Tyskland. Foto: Michael Svenningsen

Salg på tre måder

Når det gælder spørgsmålet om eventuel kommende børsnotering, siger Steffen Baungaard:

- Når vi er ejet af en kapitalfond, er vi i sagens natur til salg før eller siden, og det kan foregå på tre måder. Vi kan sælges til en ny kapitalfond, til en virksomhed i branchen eller en beslægtet branche, eller vi kan ende med en børsnotering.

- Salg til en kapitalfond har vi prøvet tre gange før, så det har vi styr på i Huscompagniet, og det vil også gælde salg til industrien. Men en børsnotering har vi ikke prøvet, og skulle det ende med det, er det jo super, at vores ny direktør har ekspertise på det område.

- Men det er ikke ensbetydende med, at vi lander dér. Det må tiden vise, formentlig inden for de næste 12 eller 18 måneder, siger Steffen Baungaard.

Selskabet er hovedsageligt ejet af kapitalfonden EQT, der kom til i 2015.

- Vores seneste to ejere havde vi hver især i cirka tre et halvt år, og jeg vil tro, at vores nuværende ejer også sælger inden for en overskuelig fremtid, siger han.

- Der er hele tiden nogen, der er interesseret, men igen handler det jo om at blive enige om prisen. Det er noget, hovedaktionærerne finder ud af, siger Steffen Baungaard, som selv ejer en mindre del af aktierne.

Pris: Fire milliarder kroner

I sommer var det ifølge røsterne tæt på et salg, men handlen glippede ifølge JP Finans, da parterne ikke kunne nå til enighed om prisen. Ifølge JP Finans forlangte EQT knap fire milliarder kroner for Huscompagniet.

Selskabets årsregnskab for 2018 er endnu ikke lagt på bordet - men i pressemeddelelsen, der omhandler generationsskiftet, løftes sløret for, at et "rekord-regnskab" er på vej.

- Det er desværre dét, vi må holde os til indtil videre, siger Steffen Baungaard.

I 2017 solgte Huscompagniet 1808 huse i Danmark, Sverige og Tyskland. Omsætningen rundede tre milliarder, og resultatet før skat var tæt på 220 millioner kroner.

Huscompagniet skifter direktør - ruster sig til både salg, opkøb og børsnotering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce