Horsens-sejler vil prøve kræfter med vild OL-båd

Anette Viborg. Horsens til OL præsenterer planerne for de kommende fire år. Foto: Morten Pape

Horsens-sejler vil prøve kræfter med vild OL-båd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anette Viborg og Allen Nørregaard skal teste den nye Nacra 17, der bliver endnu hurtigere.

Horsens: Anette Viborg fra Horsens Sejlklub havde langt fra det OL i Rio, som hun havde drømt om sammen Allan Nørregaard i bådklassen Nacra 17. Nu er skuffelsen kommet på afstand og en lille drøm om et nyt OL-eventyr er født.

Det er blevet besluttet, at katamaranen fremadrettet bliver ændret, så der skal sejles OL i en såkaldt full foling-udgave.

- Det betyder, at båden bliver meget mere stabil at sejle, når den kommer op af vandet. Hastigheden vil blive sat markant op, siger Anette Viborg.

- Du kan sammenligne det lidt med at flyve. Den tidligere udgave kunne også løftes op af vandet, men det var som at flyve uden halevinge, så det var alene vores vægt på båden, vi kunne bruge til at styre med. I den nye udgave, som de er ved at teste i øjeblikket, får vi med langt bedre mulighed for at styre båden, når vi bliver løftet op af vandet, så den bliver nemmere at håndtere, siger Anette Viborg.

- Det strategiske og taktiske kommer med ændringerne til at spille en større rolle, siger Horsens-sejleren.

- Tidligere var det meget chancebetonet at sejls nacra17. Det var i bogstaveligste forstand all in eller all out, siger Anette Viborg, der har haft mange ture i vandet på den bekostning.

Anette Viborg og Allan Nørregaard håber at komme til at teste det nye båddesign til juni, og det bliver formentlig først en gang i juli, at de kan få deres egen båd. VM i bådklassen afvikles i Frankrig sidst på året.

 

Horsens-sejler vil prøve kræfter med vild OL-båd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce