Horsens sagde farvel til Panduro: Byrådet takkede med en flise

Frank Panduros flise på Teatertorvet. Stjernen og firkanten er hentet fra Horsens & Friends lo - med firkanten brudt som symbolet på, at Horsens er brudt ud af sit fængsels-image. Bag stenen står Filip Møller fra Filips Sten- og Billedhuggeri.

Horsens sagde farvel til Panduro: Byrådet takkede med en flise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ca. 400 samlet på Horsens Ny Teater for at hylde manden, der ændrede Horsens' image.

Horsens: Hvad giver man til manden, der har det hele? Jo, en flise...

Sådan sagde Horsens Byråd og kommunen tak til Frank Panduro for en indsats, der radikalt har ændret byens image: Med en flise, der nu ligger som en del af belægningen foran Horsens Ny Teater. En flise med ordene: "Frank Panduro - Tak for musikken".

- Det, du har udrettet for Horsens, er enestående, sagde borgmester Peter Sørensen om Panduros indsats fra 1991, da han startde som direktør på Horsens Ny Teater, frem til i dag, hvor han efter 26 år i branchen har besluttet at drosle ned. En beslutning, der bl.a. bunder i, at Horsens & Friends har fået en ny direktør, Claus Visbye, som alle tror på. Ikke mindst Frank Panduro.

Da Horsens & Friends torsdag inviterede til reception på Horsens Ny Teater, handlede det da også om både en afsked med Panduro og et goddag til Visbye. Men ikke overraskende kom det meste til at koncentrere sig om den afgående direktør.

Ikke sket uden dig

Ordene var mange og med masser af roser. Som borgmesteren bl.a. sagde:

- Frank, du er god til at give andre æren, og det er rigtigt, at hele Horsens-eventyret ikke kunne lade sig gøre uden sponsorer, lokale virksomheder og de hundreder af frivillige. Men det var ikke sket uden dig, uden dine ideer og din kreativitet.

Orla Kjeld Bothe, formand for Horsens Ny Teater, mindedes de første år med teatret og et hektisk program, der betød, at budgettet for hele 1992 var brugt i løbet af kulturhusets første par måneder.

- Dengang havde vi ingen anelse om, hvilken rejse vi var begyndt på, konstaterede han.

Søvnløse nætter

Da Frank Panduro i 2007 sagde farvel til teatret for at hellige sig Horsens & Friends, efterlod han et hus, hvor mange kunstnere holder af at komme, kunne teatrets nuværende direktør Lone Wessel fortælle. For der er stadig kunstnere, som efterlyser ham, når de kommer.

- Helt personligt vil jeg sige dig tak for sparring og gode råd undervejs. Du er den allerbedste ven og kollega, jeg kunne ønske mig, sagde Lone Wessel og overlod ordet til formanden for Horsens & Friends bestyrelse, Niels Christian Leth Nielsen.

Han talte om en musikbranche, hvor meget har ændret sig - og ikke til det bedre:

- De store navne bliver dyrere og dyrere, og et ord er ikke længere et ord. Jeg ved, du har haft søvnløse nætter, og jeg ved, du har været presset af de forventninger, der har været til dig. Men jeg ved også, at kun få har betydet så meget for en by, som du har betydet for Horsens. Du er simpelthen en levende legende.

Kald det kærlighed

Alle ordene blev fulgt på vej af musik. Tre af de kunstnere, Frank Panduro og hans Panduro Management fremover skal arbejde for, indtog scenen.

Først Lars Lilholt, som dels spillede et helt nyt nummer, dels klassikeren "Kald det kærlighed", som også var med, da Lilholt og band i 1991 som de første spillede på det nye teater.

Simon Kvamm og Frank Hvam havde slået sig sammen om en selvkomponeret hyldestsang og var i øvrigt enige om, at når de har valgt at samarbejde med Frank Panduro, handler det mest om, at han også ejer et hotel, der ligger centralt i Danmark...

Horsens sagde farvel til Panduro: Byrådet takkede med en flise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce