Horsens må formentlig undvære de store koncerter i år - her er Horsens & Friends' fokus

Display-festivalen skiller sig ud ved at satse på både musik og kunst. I 2016 betød det bl.a., at en række graffiti-kunstnere foldede sig ud på festival-området. Arkivfoto

Horsens må formentlig undvære de store koncerter i år - her er Horsens & Friends' fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammen med det opdaterede Rock i Lunden bliver det selskabets satsninger i 2018. De store koncerter må horsensianerne, sådan som det lige nu ser ud, undvære i år.

Horsens: Horsens & Friends går nu ind og bliver en del af holdet bag den årlige Display-festival på Fængslet.

Festivalen, der oprindeligt startede som en havefest i Stensballe, fik sidste år KulisseLageret ind som medspiller og rykkede dermed en liga op. Nu vil samarbejdet med Horsens & Friends skubbe yderligere på ideen om at blande musik og kunst til en oplevelse ud over det vanlige.

- Vi vil gerne styrke de eksisterende gode projekter, så det nye samarbejde bliver en prioritet for Horsens & Friends, siger Claus Visbye, der ved årsskiftet tiltrådte som direktør for Horsens & Friends.

Den anden satsning er allerede kendt: en opdatering af Rock i Lunden i håb om også at trække et yngre publikum til. Her peger meget mod en succes med nu 4500 partoutbilletter solgt, og de resterende 1000 pladser kan meget vel nå at blive afsat som billetter til de enkelte koncerter.

Kunstnerne skal i dag tjene de fleste af deres penge på koncerter. Det betyder, at honorarerne inden for de seneste fire-fem år er steget med 40 pct. Samtidig byder nye festivaler sig til, og andre byer vil gerne gøre, som Horsens har gjort. Så tingene er blevet mærkbart sværere for os.
Claus Visbye

Balance på en knivsæg

Hvorefter mange sikkert vil spørge, om der bliver én eller flere store koncerter i Horsens i år.

- Nej - med mindre der falder noget ned fra himlen, siger Claus Visbye.

Aftaler har været tæt på at falde i hak, men nåede aldrig i mål. Hvormed også er sagt, at den nye direktør har kastet sig ud i en vanskelig opgave. Kunstnerne er blevet dyrere, andre byer og et voksende antal festivaler byder ind, og Live Nation, som sidder på en stor del af koncertmarkedet i Danmark, koncentrerer mange af sine aktiviteter omkring den nye Royal Arena i København, hvor selskabet står for den daglige drift.

Dermed er ikke sagt, at Horsens & Friends lægger sig fladt ned.

- Vi bruger nu 2018 til at konsolidere os. 2019 er vi godt i gang med, og der er koncerter i pipelinen. Men vi må også erkende, at risikoen vokser, og at vi mere end nogensinde før har brug for en stor sponsorgruppe bag Horsens & Friends, siger Claus Visbye.

Kan løfte opgaven

Frank Panduro, som frem til årsskiftet var direktør for aktieselskabet, nikker:

- Vi står med et helt andet scenarium end i 00'erne - og specielt nu, efter Royal Arena er åbnet. Så vi kan roligt sige, Horsens skal være taknemmelig for, at det tog københavnerne 10 år at få bygget den nye multiarena.

Frank Panduro lægger derfor heller ikke skjul på, at Claus Visbye står over for helt anderledes udfordringer end dem, han selv oplevede i sin tid som direktør.

- Jeg er sikker på, at Claus kan løfte opgaven. Men jeg ved også, at det kræver masser af nytænkning og masser af lokal opbakning.

Horsens må formentlig undvære de store koncerter i år - her er Horsens & Friends' fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce