Horsens er sluppet "nådigt" i en rekord-våd marts

Regnen er faldet i rå mængder i marts, men der er stor forskel på, hvor meget vand de enkelte kommuner har fået. Billund og Vejle topper listen, mens borgerne i f.eks. Odder Kommune har været meget mindre paraply-belastede. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Horsens er sluppet "nådigt" i en rekord-våd marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100,4 mm regn placerer Horsens midt i det kommunale nedbørsfelt.

Horsens: Marts har været en våd affære, og ifølge DMI er måneden nu officielt den mest regntunge marts, der nogensinde er registreret herhjemme. I Horsens har der dog været mindre grund til at trække i gummistøvlerne end mange andre steder i landet.

En opgørelse fra DMI placerer Horsens midt i det kommunale nedbørs-felt, som Billund topper med 136,8 mm, mens Samsø er sluppet mest tørskoet med kun 63,9 mm regn i perioden 1.-18. marts.

Horsens er sluppet "nådigt" i og med, at der er faldet 100,4 mm regn i perioden, og det er en anelse mindre end landsgennemsnittet på 102,7 mm, fremgår det af DMI's oversigt over nedbørssummen i marts.

Rekordvåd marts
Marts har været rekordvåd. I perioden 1.-18. marts er landsgennemsnittet for nedbør 102,7 mm. Den gamle rekord var 100 mm målt over hele marts i 1978.

Så meget regn faldt der i perioden 1.-18. marts i udvalgte østjyske kommuner:
  • Horsens: 100,4 mm
  • Hedensted: 105,9 mm
  • Odder: 81,3 mm
  • Skanderborg: 101,9 mm
  • Ikast-Brande: 124,2 mm
  • Vejle: 132,8 mm
  • Fredericia 111,8 mm
  • Aarhus 92,2 mm
  • Randers 90,7 mm


Kilde: DMI's nedbørssum

Marts plejer at være tør

Marts er normalt en relativt tør måned med omkring 40 mm regn, skriver vejrinstituttet i en artikel på sin hjemmeside, hvor meteorolog Thyge Rasmussen, kalder vejrsituationen i år for "exceptionel".

- Det specielle i denne marts er jo, at al regnen allerede er faldet i den første halvdel af måneden. Forklaringen på den megen regn skal findes i lavtryksbanen. Lavtrykkene, der dannes ude i Atlanten, og driver mod øst ind over Europa, bugter sig normalt i en kurve, som bevæger sig mod nord og syd. Men i denne måned har lavtryksbanen været mere eller mindre uforandret, da det ene lavtryk efter det andet har passeret ind over Sydskandinavien. Vi har altså ligget i den våde skudlinje og derfor fået rigtig mange mm regn, forklarer han til hjemmesiden, hvor det også nævnes, at vi nu går ind i en mere tør periode.

Horsens er sluppet "nådigt" i en rekord-våd marts

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce