Horsens boomer af børn: Antallet af småfolk er steget markant de seneste 10 år

Der kommer flere og flere børn til i Horsens. Og som eneste kommune uden for hovedstaden er børnetallet de seneste 10 år steget med over fem procent. Foto Morten Pape

Horsens boomer af børn: Antallet af småfolk er steget markant de seneste 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at mens der i gennemsnit over de seneste 10 år er blevet 50.000 færre børn i Danmark, er der i Horsens sket en stigning på over 6 procent.

Horsens: Der bliver født færre og færre børn i Danmark. De seneste 10 år er antallet af børn faldet med 50.000. Det svarer til et fald på godt fire procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Men sådan er det ikke i Horsens.

Horsens Kommune har nemlig de seneste 10 år haft en stigning på over seks procent i antallet af børn, og det placerer kommunen på en tiendeplads på landsplan - og i øvrigt som den eneste kommune uden for hovedstadsområdet med en stigning over fem procent.

Det glæder ikke overraskende borgmester Peter Sørensen (S).

- Jeg meget ydmyg og tilfreds med, at vi er lykkedes som samfund i Horsens, og det er dejligt at bo sådan et sted, hvor der er rigtig mange børn. Et af de vigtigste fundamenter for en levende kommune er, at der er børn. De bidrager til det sociale og fællesskabet og økonomien, lyder det fra en tilfreds borgmester.

Børn er med til at generere nyt liv for alle områder i vores kommune. De stimulerer det hele positivt, så det bliver en positiv spiral. De holder ikke kun gang i foreningslivet, skolerne, men også omsætning. Det er sådan noget, som alle kommuner arbejder bevidst henimod. Så sagt på jysk, det er vi lykkedes ret godt med
Peter Sørensen, borgmester (S)

Stigning i hele kommunen

For Peter Sørensen har den høje stigning i børnetallet især stor betydning, fordi det ser ud til, at der er en positiv udvikling i langt de fleste af kommunens byer.

- Jeg synes simpelthen, det er positivt, at børnetallet går frem og med en markant stigning alle steder. Det er noget af det, vi har arbejdet på ikke kun i 10, men 15-20 år. De her børn og børnefamilier er med til at bidrage til det gode liv både i Horsens og centerbyen Brædstrup, men også de små og mellemstore byer som f.eks. Egebjerg og Hovedgård, lyder det fra borgmesteren, som mener, at stigningen i sig selv er en selvforstærkende tendens.

- Børn er med til at generere nyt liv for alle områder i vores kommune. De stimulerer det hele positivt, så det bliver en positiv spiral. De holder ikke kun gang i foreningslivet, skolerne, men også omsætning. Det er sådan noget, som alle kommuner arbejder bevidst hen imod. Så sagt på jysk, det er vi lykkedes ret godt med.

På landsplan er 1.165.500 personer under 18 år, hvilket svarer til 20 procent af den danske befolkning. Og med sin tiendeplads lægger Horsens Kommune sig pænt i bunken af kommuner med 20,2-22,6 procent børn - altså over landsgennemsnittet. Alligevel mener borgmesteren, at det kan blive endnu bedre.

- Tallet et ikke nyt for mig, jeg synes det er enormt positivt, for det må handle om børnene og den næste generation, men vi har en forhåbning om, at vi kan ligge endnu højere om fem til seks år. Om 10 år ligger vi blandt de fem bedste.

Horsens boomer af børn: Antallet af småfolk er steget markant de seneste 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce