Horsens Teaterfestival i bevægelse mod ambitiøst 2017

Belgiske Kopergietery åbner 2016-festivalen med ?Football on Stilettos?. Næste år skal horsensianerne selv være med. Foto: Phile Deprez

Horsens Teaterfestival i bevægelse mod ambitiøst 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HORSENS - Når Horsens Teaterfestival åbner i 2017, bliver det ikke som vanligt med gæstespil fra udlandet.

I stedet vil festivalen selv producere en stor forestilling, "Bevægelse", som vil samle en blanding af professionelle og helt almindelige horsensianere med lyst til at bevæge sig.

Allerede i år bliver der varmet op, når festivalen fredag 16. september inviterer til en workshop på Rådhustorvet.

Under åben himmel

Den forestående 2016-festival afvikles i weekenden 16.-18. september, og den lægger ud som vanligt med en åbningsforestilling på Horsens Ny Teater, hvor belgiske Kopergietery spiller "Football on Stilettos".

Men i 2017 bliver det anderledes, lover festivalkoordinator Ditte Felding. Som hun siger:

- I Horsens er vi vant til at se og gå i teatret. Nu vil festivalen gerne invitere horsensianere og teater-vækstlaget fra hele regionen til selv at være med i forestillingen. Næste års åbningsbrag kommer til at foregå i midtbyen under åben himmel, hvor mange flere kan være med, og flere kan opleve forestillingen.

De to belgiere Gregory Caers og Ives Thuwis skal lede arbejdet med "Bevægelse", der sættes i gang med workshops i marts og juni.

- Da kan man "gå til bevægelse", som man kan gå på aftenskole eller være frivillig i en klub, siger Ditte Felding.

Samtidig sættes udviklingen af forestillingen i gang, sådan at deltagernes særlige evner, hvad enten det er dans, skuespil, løb, klatring eller noget helt andet, kommer i spil. Planen er desuden at invitere professionelle dansere fra bl.a. Norge og Sverige med, ligesom der skal arbejdes på fundraising til det ekstra pift, dét vil kunne give projektet.

Ungh som gammel, tyk som tynd

De store planer luftes så småt, når Gregory Caers og Ives Thuwis allerede fredag 16. september kl. 15-17 inviterer til workshop på Rådhustorvet.

- Her er alle velkomne til at være med - ung, gammel, tyk, tynd, murer eller arkitekt. Der kræves ingen særlige forudsætninger, og vi håber at fylde Rådhustorvet med glade festivaldeltagere, siger Ditte Felding.

Den kommende Horsens Teaterfestival er den 31. i rækken. I løbet af de tre festivaldage spilles 33 danske og tre internationale forestillinger i alt 94 gange. Der er gratis billetter til det hele - med forbehold for, at nogle forestillinger er fyldt op. Programmet for festivalen kan findes på www.horsensteaterfestival.dk.

Horsens Teaterfestival i bevægelse mod ambitiøst 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce