Horsens Lystbådehavn skal have nyt internationalt navn: Skal tiltrække flere turister

Fremover mødes vi på marinaen og ikke lystbådehavnen. Horsens Lystbådehavn skal have nyt navn, mener plan- og miljøudvalget. Arkivfoto

Horsens Lystbådehavn skal have nyt internationalt navn: Skal tiltrække flere turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med navnet Horsens Marina vil det blive lettere at tiltrække turister, mener et flertal i plan- og miljøudvalget. Horsensianerne må gerne blive ved med at bruge det nuværende navn, understreger udvalgsformand.

Horsens: Det kræver nok lidt tilvænning, men det er ganske vist: Horsens Lystbådehavn skal skifte navn til Horsens Marina.

Marina er en international betegnelse, og navneskiftet kan være med til at tiltrække flere turister, mener plan- og miljøudvalget, der efter mødet forleden gav anbefalingen videre til byrådet.

På udvalgsmødet blev der fremlagt en række fordele ved navneskiftet. Ud over at tiltrække flere turister, autocampere og andre tilrejsende fra vand- og landsiden, er marina mere kendetegnende for området, fordi byen og havnen er ved at vokse sammen, og ved søgning på internettet vil "marina" give flere hits end "lystbådehavn".

"En marina er et sted, der kendetegner maritim atmosfære m.m. Der vil blive arbejdet for at skabe et rekreativt, hyggeligt og inspirerende område, der kan tiltrække flere borgere. Der kan evt. tænkes i at tiltrække større træskibe eller lignende, der kan have fast base i Horsens langs den nye havnepromenade", står der i anbefalingen fra forvaltningen til politikerne.

Jeg er godt klar over, at stedet i folkemunde nok altid vil hedde lystbådehavnen, og det er også fint.
Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

En markering udadtil

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget, er tilhænger af navneskiftet, men han anerkender samtidig, at navnet Horsens Lystbådehavn er så indgroet hos horsensianerne, at det vil være svært at få de lokale til at omfavne navnet Horsens Marina.

- Det er heller ikke meningen. Jeg er godt klar over, at stedet i folkemunde nok altid vil hedde lystbådehavnen, og det er også fint. Jeg er gammel Horsens-dreng og vil også selv sige lystbådehavnen og ikke marina. Det her er en markering udadtil. Det handler om, at vi via skiltning gør det lettere for turister at finde frem til stedet, siger han.

Michael Nedersøe (DF) sagde hverken ja eller nej til indstillingen fra forvaltningen. Han vil diskutere sagen med sin gruppe og give en klar melding på byrådsmødet, sagde han efter mødet til Folkebladet.

Navneændringen er forelagt Samarbejdsudvalget for Horsens Lystbådehavn, og her er det ifølge forvaltningen blevet modtaget positivt.

Der er også afholdt møder med direktøren for turistorganisationen kystlandet.dk, som angiveligt også ser et stort potentiale i et navneskift til Horsens Marina.

Horsens Lystbådehavn skal have nyt internationalt navn: Skal tiltrække flere turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce