Horsens Byskoles bøn bliver hørt - se de nye planer for Fussingsvej

Skolebestyrelsesformand Kenneth Gøeg har tidligere råbt op om den intensive trafik ved Horsens Byskole på Fussingsvej. Nu bliver der taget hånd om problemet. Arkivfoto

Horsens Byskoles bøn bliver hørt - se de nye planer for Fussingsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdet med at ensrette Fussingsvej er gået i gang. Formålet er at få mere styr på den store mængde trafik, der er til og fra skolen.

Horsens: - Endelig sker der noget med skolevejen ved Horsens Byskole på Fussingsvej. Sådan lyder det fra skolebestyrelsesformand Kenneth Gøeg, som gennem flere år har været med til at kæmpe for, at der bliver skabt bedre trafikforhold ved skolen. 

- Det er højst tiltrængte ændringer. Trafikproblemerne har stået på, stort set så længe skolen har eksisteret, så det er godt, der kommer en løsning nu, siger Kenneth Gøeg. 

Allerede i denne uge er vejarbejdet gået i gang. Fussingsvej bliver ensrettet fra børnehaven og frem til krydset ved Hede Nielsens Vej og Fælledvej. 

- Det betyder, at man som fodgænger og cyklist kun skal forholde sig til trafik fra én retning, og at man undgår, at der er trafik på kryds og tværs af vejen. Med den mængde parkerede biler, der også holder på vejen, kan det være svært at få overblik over, hvornår man kan krydse vejen, forklarer Kenneth Gøeg. 

Artiklen fortsætter under kortet.

Har nærmest været anarki

Han håber, at den store mængde af trafik, der primært er, når elever skal afleveres og hentes, nu bliver mere kontrolleret. 

- Der har været tendens til, at der nærmest hersker anarki. Der kommer også et fodgængerfelt, hvilket er meget vigtigt. Vi har en skolepatrulje, som står på dispensation nu, fordi der ikke er et fodgængerfelt, forklarer Kenneth Gøeg. 

Skoleleder Anette Leonhard er også glad for, at der nu bliver gjort noget for trafiksikkerheden. 

- Jeg har bl.a. snakket med skolepatruljen, som håber, det bliver bedre for dem, fordi der kun kommer trafik den ene vej. Der bliver også parkerings-markeringer, så bilister kan parkere i den side, hvor skolen ligger, fortæller Anette Leonhard. 

Et indhak, hvor taxaer i dag kan parkere, bliver fremadrettet lavet til et "kys og kør"-område, hvor forældre kort kan holde ind og sætte deres børn af. 

- Som forældre skal man også tage et ansvar for børnenes sikkerhed. Det bliver måske lidt nemmere, når man bliver tvunget til at overholde nogle retningslinjer, siger Kenneth Gøeg. 

Horsens Byskoles bøn bliver hørt - se de nye planer for Fussingsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce