Horsens Bibliotek vil finde ind til børnenes læselyst

Mange børn har svært ved at slippe skærmen og i stedet kaste sig ud i at læse bøger. Horsens Bibliotek vil prøve at ændre det bl.a. ved at lade børnene møde forfatterne bag spændende udgivelser. Foto: Colourbox

Horsens Bibliotek vil finde ind til børnenes læselyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Bibliotek har fået 275.000 kr. fra Kulturministeriet til to projekter, der sætter fokus på litteratur og bibliotekets digitale tilbud.

Horsens: Med 275.000 kr. fra Kulturministeriet kan Horsens Bibliotek nu sætte gang i to udviklings-projekter. Det ene skal give børn lyst til at læse, mens det andet skal gøre flere opmærksom på de digitale tilbud fra institutionen i Tobaksgården.

Pengene kommer fra den såkaldte udviklingspulje for pædagogiske læringscentre. Her er årligt afsat 13 mio. kr. Hvert år fastlægges et område, hvor der skal gøres en særlig indsats. I 2018 bliver det at udvikle, pirre og understøtte borgernes læselyst via nye initiativer inden for formidling.

Mød forfatteren

På dette område passer det perfekt med Horsens Biblioteks udspil "Hashtag BogFan" - et projekt, der skal give børn lyst til at læse via dels møder med forfattere, dels en digital indsats.

Med 183.500 kr. fra Kulturministeriet vil biblioteket afprøve mulighederne med udvalgte 5./6.-klasser. De skal høre foredrag med hver sin forfatter. Samtidig skal kyndige folk som f.eks. en fotograf eller en radiovært udvikle digitale undervisnings-tilbud, der kan understøtte forløbet.

Målet er, at læselyst-projektet efter den indledende fase kan tilbydes flere klasser på Horsens Kommunes skoler.

Synligt for flere

Det andet projekt, "Frem i lyset med det digitale bibliotek", som ministeriet støtter med 91.800 kr., handler om at afprøve, hvordan bibliotekets digitale tilbud kan formidles. Hvordan kan det gøres enkelt og sådan, at metoder og erfaringer kan bredes ud, lyder spørgsmålet.

Mulighederne skal afprøves i tre helt konkrete hverdags-situationer: Når en gymnasieelev skal have hjælp til en opgave, når mange lytter med ved f.eks. en event, og når de digitale materialer skal gøres synlige for dem, som betjener sig selv på biblioteket.

Sprudler med ideer

Kulturminister Mette Bock (LA) er ikke i tvivl om, at pengene skaber resultater:

- Bibliotekerne sprudler med nye, spændende ideer til, hvordan man kan engagere folk til at få nye læseoplevelser. Det understøtter min ambition om, at bibliotekerne skal være med til at gøre litteratur til en væsentlig kilde til dannelse.

Horsens Bibliotek vil finde ind til børnenes læselyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce