Høsten er - helt planmæssigt - gået i gang

Vinterbyggen er klar til at blive høste i de kommende dage. Arkivfoto: Jens Amtoft

Høsten er - helt planmæssigt - gået i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Især på de kystnære marker i Horsens Kommune er man nu klar til høsten.

Horsens: Nogle har måske lagt mærke til, at mejetærskerne er på vej ud i sommerlandet, hvor de vil præge billedet de næste mange uger. Høsten er så småt begyndt i Horsens Kommune, hvor det i første omgang er markerne med vinterbyg og frøgræs, der skal hentes ind. Disse marker i de fleste tilfælde er ved at være modne. Især i de kystnære områder kan man nu gå i gang.

- Der er lidt forskel rundt i kommunen på, hvor langt man er, men for de flestes vedkommende gælder det, at vinterbyggen kan høstes i løbet af de næste ti til tolv dage, fortæller Ole Mygind, der er planteavlskonsulent i rådgivningsfirmaet LMO med afdeling på Erhvervsbyvej i det sydlige Horsens.

Hvis man færdes vest for Horsens, kan det altså sagtens være, at man lige må vente en uge eller lidt mere, før der er mejetærskere på markerne.

- Der er lidt lunere ude omkring fjorden, end der er længere inde i landet, så de landmand, der har marker tæt på kyst, er formentlig nogle dage foran, fortæller Ole Mygind.

Moderat år

Efter sidste års ganske usædvanlige sommer, har vejret i år været markant tættere på normalen målt på nedbørsmængder og temperaturer. Det har været nogenlunde optimalt for de fleste landmænd, vurderer Ole Mygind, men han understreger, at der kan være lokale forskelle.

- Der er forskelle på, hvor vandet eksempelvis lige har ramt. Så der vil være forskel fra egn til egn og fra landsby til landsby, fortæller han.

Der vil derfor være steder, hvor sommeren har været for tør, og har givet svedne plette i dele af marken.

- Perioden, hvor der skulle komme vand, er ovre nu. Nu er kornet i modningsfasen, og så skal det have fået det vand, det skulle have. Og generelt set er der også faldet nok nedbør, men der kan altså være lokale forskelle, og hvis der er det, der hedder brandpletter i marken, hvor kornet har fået for lidt vand, så er det allerede sket, siger planteavlskonsulent Ole Mygind.

Høsten er - helt planmæssigt - gået i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce