Højskole rømmet i 2016: Nu skal den gøres klar til salg

De sidste hjerneskadede beboere forlod Elbæk Højskole i 2016. Nu vil Region Midtjylland sælge bygningerne. Arkivfoto: Mads Hansen

Højskole rømmet i 2016: Nu skal den gøres klar til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De historiske bygninger i Elbæk har stået tomme siden 2016. Nu vil Region Midtjylland skille sig af med dem.

Elbæk: Elbæk Højskole har stået ubeboet hen, siden Region Midtjylland besluttede at lukke ned for aktiviteterne i bygningerne i sensommeren 2016.

Regionen har senest brugt bygningerne til et tilbud for voksne med hjerneskade, men den sidste beboer flyttede i august 2016, og siden har bygningerne stået tomme.

Nu er der udsigt, at der igen vil ske noget med den gamle højskole - men det bliver ikke Region Midtjylland, der fremover skal benytte Elbæk Højskole.

Regionen har opgivet at selv at drive stedet.

- Nu vil man i regionen prøve, om man kan afhænde bygningerne permanent, fortæller Jan Hallin, der er kommunikationsmedarbejder i psykiatri- og socialforvaltningen i Region Midtjylland.

Bygningerne henstår, som da de blev forladt. Området og bygninger er blevet vedligeholdt, og det står umiddelbart klar til brug.

- Bygningerne vil blive sat til salg - det er de ikke blevet endnu. Der er nogle kontraktmæssige forhold, der skal navigeres udenom - der er en del papirarbejde, der skal laves, og der skal en formel godkendelse fra direktionen til. Men når det er klaret, bliver stedet sat til salg, siger Jan Hallin.

Man har forsøgt at genudleje bygningerne det seneste års tid. Man har prøvet forskellige muligheder. Men der er ikke rigtig nogen af dem, der er lykkedes.
Jan Hallin, Region Midtjylland

Historiske bygninger

Elbæk Højskole er nabo til Elbæk Efterskole og ligger midt i Elbæk.

Stedet har en lang historie, der går tilbage til 1894, da der blev etableret en højskole på stedet.

Den fungerede som højskole frem til 1966, og i 1923 blev der desuden oprettet en toårig læreruddannelse på stedet.

I 2001 blev der etableret et tilbud til unge voksne med diagnosen adhd, og i 2013 åbnede Region Midtjylland en afdeling for voksne med hjerneskade.

Det viste sig, at der var for lille efterspørgsel på pladserne. Elbæk Højskole var dimensioneret til 11 beboere, men da beslutningen om at lukke afdelingen blev truffet, var der blot seks beboere.

- Man har forsøgt at genudleje bygningerne det seneste års tid. Man har prøvet forskellige muligheder. Men der er ikke rigtig nogen af den, der er lykkedes, Jan Hallin om baggrunden for, at Region Midtjylland vil skille sig af med bygningerne.

Højskole rømmet i 2016: Nu skal den gøres klar til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce