Hit i Østbirk: Flere vil konfirmeres i brugt tøj

I snart to år har sognepræst Lone Buhl Pedersen indsamlet brugt konfirmationstøj. Det er for alvor blevet populært. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Hit i Østbirk: Flere vil konfirmeres i brugt tøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugttøjs-koncept er for alvor slået igennem. Flere end 200 mødte op til konfirmationsaften i Østbirk Præstegård.

Østbirk: Brugt konfirmationstøj er for alvor blevet et hit.

Det må være konklusionen, efter der torsdag aften blev holdt konfirmationsaften i præstegården i Østbirk.

Her kunne de kommende konfirmander prøve brugt konfirmationstøj, som de efterfølgende kunne tage med hjem - ganske gratis.

De kommende konfirmander strømmede til i en grad, som end ikke sognepræst Lone Buhl Pedersen havde forventet.

- Det gik helt vildt godt. Folk var så glade og tilfredse. Der var så mange mennesker, at man næsten ikke kunne komme op ad trappen. Der var dobbelt så mange, som da vi lavede et tilsvarende arrangement sidste år. Vi regner med, at der var over 200. Det var helt vildt, fortæller en begejstret sognepræst Lone Buhl.

Folk valfartede til fra Skanderborg, Hedensted, Tørring, Vejle, Fredericia osv. - foruden at hendes "egne" omkring 40 konfirmander fra Østbirk og Vestbirk deltog.

- Så vi har i år fået fat i et stort opland, konkluderer sognepræsten.

Jeg synes, at vi med torsdagens arrangement har bevist vores værd. For der er nok mange, der tænker: Ja, ja, det er nok bare en fiks idé. Og der er også mange fikse idéer, der aldrig bliver til noget. Men vi har fulgt det til dørs.
Lone Buhl Pedersen, sognepræst
Der var nok at vælge imellem - alle kunne finde kjoler eller habitjakker, der kunne bruges til konfirmation. Privatfoto
Der var nok at vælge imellem - alle kunne finde kjoler eller habitjakker, der kunne bruges til konfirmation. Privatfoto

Det er sejt

De unge nøjedes ikke kun med at kigge.

- De slæbte afsted med kjoler og habitjakker. Vi har fået en stor udskiftning i tøjet - der er så meget, der er blevet givet væk. Nu skal vi til at have flere kjoler ind igen - selv om vi stadig har så mange tilbage, at man stadigvæk sagtens kan kigge forbi præstegården for at se på tøjet, siger Lone Buhl.

Hun oplevede, at det blandt de unge var helt legalt at tage det brugte tøj med hjem, og at de ikke gik og puttede med det, fordi de ikke ville vise de andre, at de havde taget noget brugt konfirmationstøj.

- Alle slæbte jo afsted med noget. Jeg tror, at holdningen er, at det er sejt at få en brugt kjole, og så kan man måske i stedet få de sko, man så gerne vil have og måske en ny cardigan. Lige som det er tilfældet hos de voksne, er det in at kombinere gammelt og nyt, siger Lone Buhl, der fik hjælp af frivillige til at få afviklet arrangementet.

- Der var fire frivillige damer, der hjalp til, og de var helt forpustede bagefter, siger hun.

Det er nu knap to år siden, at Lone Buhl Pedersen begyndte at indsamle brugt konfirmationstøj, som de kommende konfirmander kvit og frit kan tage med hjem. Ud over genbrugstanken er det også et initiativ, der kan hjælpe familier, der ikke har råd til at holde en dyr konfirmation. Da Lone Buhl introducerede ideen, var hun på landsdækkende tv for at forklare om den.

Hun oplever, at det nu for alvor slår igennem.

- Jeg synes, at vi med torsdagens arrangement har bevist vores værd. For der er nok mange, der tænker: ja, ja, det er nok bare en fiks idé. Og der er også mange fikse ideer, der aldrig bliver til noget. Men vi har fulgt det til dørs. Det er noget, vi bliver ved med, og noget, som vi kan. Og nu ved folk, at det kommer igen til næste år. Og at der er et stort udvalg, siger Lone Buhl.

- Til næste år udvider vi aktiviteterne, så der f.eks. også kommer én, der kan lægge sminke. Når der er så mange mennesker, kan der godt være lidt flere happenings, lover hun.

Hit i Østbirk: Flere vil konfirmeres i brugt tøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce