Her går det rigtig godt: Blot 28 af 2550 metal-medlemmer går ledige

Der er fart på pumperne i metalbranchen i Horsens. Blot 28 af de 2550 medlemmer af Dansk Metal i Horsens går ledige. Arkivfoto: Angelina Owino

Her går det rigtig godt: Blot 28 af 2550 metal-medlemmer går ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledigheden blandt Dansk Metals medlemmer i Horsens er markant lavere end ledigheden blandt metalarbejdere på landsplan.

Horsens: Få steder i Danmark blæser medvinden lige så kraftigt som i den horsensianske metalbranche.

Det viser nye arbejdsløshedstal fra Dansk Metal. Ifølge disse var der i februar 2019 en ledighed blandt Dansk Metals medlemmer i Horsens på 1,5 procent, i februar 2018 lå andelen på 2,6 procent.

- Ud af vores 2550 medlemmer i Horsens er der 28 ledige. Det nærmer sig, hvad man kan kalde for fuld beskæftigelse, siger Henrik Rode Fausing, afdelingsformand for Dansk Metal i Horsens.

Selvom mange af de store arbejdspladser forsvandt under krisen, har byen fået en masse små og mellemstore virksomheder, som sikrer arbejdspladser.
Henrik Rode Fausing

Horsens mærker det først

På landsplan lå ledigheden blandt metalarbejdere, eksempelvis industriteknikere, klejnsmede og værktøjsmagere, på 2,7 procent i februar 2019.

I Region Midtjylland, der er den region med lavest arbejdsløshed blandt metalarbejdere, lå arbejdsløshedsprocenten blandt metalarbejdere på 2,0.

Ledigheden blandt metalarbejdere i Horsens er med andre ord iøjefaldende lav.

- Horsens har altid været en industriby, eller hvad nogen ynder at kalde en arbejderby. Selvom mange af de store arbejdspladser forsvandt under krisen, har byen fået en masse små og mellemstore virksomheder, som sikrer arbejdspladser, siger Henrik Rode Fausing, der oplever, at Horsens historisk har været et step foran de nationale tendenser, når det kommer til industrisektoren.

- Hvis markedet begynder at gå opad, er vi det område, der har mærket det først. Men hvis det begynder at gå nedad, kan vi også mærke det først. Hvis der begynder at ske noget, kan vi normalt lure det en måneds tid i forvejen, siger han.

En investering i fremtiden

Med de lave ledighedstal in mente opfordrer Henrik Rode Fausing de horsensianske industrivirksomheder til at tage ansvar for at uddanne arbejdskraft.

- Visse virksomheder kan godt komme til at mangle kvalificeret arbejdskraft, og vi kan se, at der på tværs af alle brancher kommer til at mangle 50.000 lærlinge i 2025. At tage en lærling ind er en investering i fremtiden, siger han.

- Nogle virksomheder er supergode til det, og nogle halter lidt endnu, siger Henrik Rode Fausing, der glæder sig over, at optaget på de horsensianske erhvervsuddannelser har været stigende de seneste år.

Her går det rigtig godt: Blot 28 af 2550 metal-medlemmer går ledige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce