Her får 130 lejligheder den store makeover

De gamle blokke i Afdeling 1 på Sønderbro skal renoveres for 330 mio. kr., og nogle opgange udstyres nu med elevator. Arkivfoto: Martin Ravn

Her får 130 lejligheder den store makeover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Andelsboligforeningen Odinsgaard har taget hul på den helt store renovering på Sønderbro til 330 mio. kr. Arbejdet forventes færdig om tre-fire år.

Horsens: Andelsboligforeningen Odinsgaard er gået i gang med den helt store renovering af Afdeling 1 på Sønderbro. En renovering, der har været på tegnebrættet nogle år nu. Og det vil ifølge direktør Michael Meldgaard, Odinsgaarden, vare tre-fire år, før den er færdig.

Renoveringen omfatter 445 lejligheder, der udstyres med nyt ventilationsanlæg, ny isolering og ydervæg af tegl. Og de ejendomme, der ikke i forvejen har tegltag, får et nyt tegltag.

130 af lejlighederne får den helt store tur. Det betyder, at beboerne må flytte ud og lade sig genhuse i seks måneder. Vælger de at vende tilbage til lejligheden, vil den være udstyret med nyt køkken, nyt bad, nyt gulv og opgang med elevator.

- I hver boligblok tager vi typisk en opgang ved en gavl, hvor vi bygger om og laver elevator. Det betyder ofte, at lejligheden bliver et værelse mindre. Nogle beboere vælger at finde en anden lejlighed, fordi de gerne vil have det ekstra værelse. Andre vender tilbage og er glade for, at der nu er elevator, og at de har fået nyt køkken og bad, siger Michael Meldgaard.

 
Bent Schmidt, inspektør

Nye grønne områder

Kloakkerne, der alle er i en dårlig forfatning, bliver renoveret og separeret, så der bliver et system til spildevand og et til regnvand. Desuden bliver der lavet nye grønne områder.

Andelsboligforeningens inspektør Bent Schmidt fortæller, at de grønne områder får et løft. Der laves forskellige opholdsgrupper og små, overdækkede steder, hvor man kan sidde og hygge sig. Og der kommer ny belægning på.

Han fortæller, at arbejdet gik i gang i februar, og den første blok ventes færdig til efteråret. Det drejer sig om afdeling Sønderbrogade 107-121, som er den allerældste blok i Odinsgaarden. Desuden er man gået i gang med det udvendige arbejde i Mimersgade.

Det store renoveringsarbejde løber op i 330 mio. kr., hvoraf Landsbyggefonden bidrager med 270 mio. kr.

Afdeling 1 er Odinsgårdens ældste afdeling, der stammer helt tilbage fra 1940.

Her får 130 lejligheder den store makeover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce