Her bliver der plads til 26 nye vuggestuepladser

For at imødekomme et stort behov for vuggestuepladser i Egebjerg bliver to børnehavegrupper i kaskelotten nu omdannet til i alt 26 nye vuggestuepladser. Foto: Mette Mørk

Her bliver der plads til 26 nye vuggestuepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den integrerede institution Kaskelotten i Egebjerg kan snart sige goddag til 26 nye vuggestuebørn, samtidig skal de sige farvel til 40 børnehavebørn som skal flyttes til pavilloner ved Skovgården.

Egebjerg: Horsens vokser og vokser, og det betyder flere børn og dermed også et øget pres på daginstitutionerne.

Især i Egebjerg mærker man udviklingen. Bydelen nord for Horsens er i de seneste fem år blevet over 400 beboere rigere, og nu er der ikke plads i institutionerne længere. Kommunens prognoser holder ikke i forhold til virkeligheden, og derfor kommer der nu nye midlertidige pladser til.

- Når man udstykker byggegrunde, bliver der bygget med det samme, og derfor kan man ikke helt regne med prognoserne længere. Det går bare så hurtigt, forklarer formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Horsens Kommune, Lone Ørsted (S).

Dagtilbuddene er meget under pres, så vi kan konstatere behovet. Vi har afsat omkring 600 millioner kroner til anlæg indtil 2026, og det er nødvendigt at lave en varig løsning, Det begynder vi at kigge på nu.
Lone Ørsted (S), formand for børne- og uddannelsesudvalget i Horsens Kommune

Børnehave laves til vuggestuer

For at få plads til alle bydelens små nye borgere nu og her bliver den nuværende børnehavegruppe ved Skovgården udvidet med to børnehavegrupper, i alt 40 børn, fra Kaskelotten, som får til huse i midlertidige pavilloner.

Når de bliver flyttet, giver det til gengæld plads til at ombygge to grupperum i Kaskelotten fra børnehave til vuggestue, og på den måde bliver der plads til 26 nye vuggestuebørn, så der i alt er 80 vuggestuepladser. Men selvom løsningen i Egebjerg er nødvendig lige nu, er den ikke holdbar i længden.

- Vi skal både handle på de nuværende behov og de fremtidige behov. Og vi vil gerne tilgodese folks behov for pasning i nærområderne. Men hver gang vi skaber seks pladser, så står der 15 mere på venteliste, og vi kan ikke blive ved med at etablere pladser i de eksisterende tilbud, lyder det fra formanden, der derfor pointerer, at udvalget vil sikre en langtidsholdbar løsning på pasningsproblemerne.

- Dagtilbuddene er meget under pres, så vi kan konstatere behovet. Vi har afsat omkring 600 millioner kroner til anlæg indtil 2026, og det er nødvendigt at lave en varig løsning, Det begynder vi at kigge på nu.

Her bliver der plads til 26 nye vuggestuepladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce