Her arbejder fantasien på højtryk

Benedikte og Johannes udveksler ideer og praktiske løsninger, der kan gøre livet lidt nemmere for Lille Virgil. Foto: Per Algreen

Her arbejder fantasien på højtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Hovedgård Skole arbejder eleverne med at finde på praktiske løsninger til problemer i litteraturen. Hele ugen er der Steam på skemaet

Hovedgård: - Hvis vi nu laver et vækkeur til Lille Virgil. Så behøver han ikke længere at blive vækket af sin etbenede hane.

Fantasien kører for øjeblikket på højtryk hos eleverne på Hovedgård Skole. Det skriver Horsens kommune i en pressemeddelelse.

Der står nemlig Steam (science, technology, engineering, art, maths) på programmet for alle årgange i hele uge 41. Emnet i år er: litteraturen og de praktiske løsninger.

I 2.b. er børnebogsforfatteren Ole Lund Kierkegaards bog, "Lille Virgil", allerede genstand for adskillige hjernevrid hos eleverne. For hvordan hjælper man nu ham bedst muligt?

Benedikte Elmelund, der går i 2.b., er ikke i tvivl om, at et vækkeur må være sagen, så Lille Virgil kan vågne op til en civiliseret lyd. Men spørgsmålet er så bare, hvordan dét skal skrues sammen. - Vi kan vikle gaffatape omkring en rulle og male den. Så skal vi have den til at stå selv, siger Benedikte Elmelund og tilføjer tankefuldt, at dét med at få vækkeuret til at ringe har hun ikke lige styr på endnu.

Eleverne skal, uanset om de går i 0. eller 9. klasse, lære at læse fokuseret. De skal kunne læse mellem linjerne og få den indre film til at køre. Det vil motivere dem til at læse endnu mere.
Anette Frank, skoleleder

Brug for fantasi

At løsningen på en eller anden måde nok skal komme til hende - og alle de andre børn - er skoleleder Anette Frank ikke et øjeblik i tvivl om.

Eleverne er nemlig i skarp træning fra sidste år, da de i forbindelse med Steam skulle komme med input til skolens nye legeplads.

Resultaterne af den uge blev indtænkt i processen og udarbejdelsen af legeområderne. Lige nu er etableringen af indskolingens legeplads i fuld gang og snart færdig.

I år er emnet lidt mindre konkret, men så meget mere brug er der for fantasien.

- Eleverne skal, uanset om de går i 0. eller 9. klasse, lære at læse fokuseret. De skal kunne læse mellem linjerne og få den indre film til at køre. Det vil motivere dem til at læse endnu mere, siger Anette Frank, og tilføjer, at engagementet er stort over hele linjen.

Mens Benedicte tænker, så det knager, over, hvordan hun skal få sit vækkeur til at ringe, er hendes klassekammerat Johannes allerede i fuld gang med at udtænke et hus til Lille Virgil, så han ikke længere behøver at sove i et hønsehus.

Steam for alle årgange er arrangeret i et samarbejde med Insero.

Her arbejder fantasien på højtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce