Hemmelige forhandlinger: Kommunen og kolonihave-folket lukker i om kloakering

Forhandlingerne om en løsning på striden mellem kolonihaveejerne og kommunen er i gang, men ingen af parterne ønsker at kommentere, hvordan de går. Arkivfoto: Lars Juul

Hemmelige forhandlinger: Kommunen og kolonihave-folket lukker i om kloakering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

horsens - I januar fremlagde Horsens Kommune et forslag til en ny lejekontrakt, som kolonihaveejerne i kommunen på generalforsamlingerne her i foråret skulle tage stilling til, om de vil skrive under på.

Forslaget var kulminationen på en længerevarende strid mellem kolonihaveejerne, der ønsker fuld kloakering af samtlige omkring 800 kolonihaver, og kommunen, der kun vil være med til at etablere fællestoiletter i de enkelte haveforeninger.

Vil ikke sige noget endnu

Anni Kyed, formand for Sydøstjyllands Kolonihavekreds, sagde i januar til Horsens Folkeblad, at kolonihavekredsen i maj - efter generalforsamlingerne - ville drage en konklusion på haveejernes vegne.

Samtlige generalforsamlinger er nu overstået, men Anni Kyed ønsker ikke at delagtiggøre offentligheden i, hvad konklusionen er.

- Vi snakker stadig sammen med kommunen, og derudover har jeg ikke noget at sige, konstaterer Anni Kyed, der heller ikke ønsker at udtale sig om, hvad der blev sagt på generalforsamlingerne.

- En god dialog

Heller ikke modparten, Horsens Kommune, ønsker at kommentere sagen, ud over, at der er forhandlinger i gang om en løsning.

- Vi har en god, konstruktiv dialog med kolonihaverne. Jeg tror på en pragmatisk løsning, som alle parter kan se sig selv i, men jeg kan ikke sige noget om, hvornår vi når dertil, konstaterer Jens Heslop, vicedirektør i kommunens afdeling for teknik og miljø.

I forslaget til en ny lejekontrakt står der, at der skal etableres fællestoiletter i alle haveforeninger, og at det vil medføre en huslejestigning på ca. 300 kr. om året.

Ingen fuld kloakering

Kolonihaveejerne får altså ikke opfyldt ønsket om fuld kloakering, men guleroden er så til gengæld, at de får lov til at installere såkaldte samletanke på deres matrikler, og at den tilladte hus-størrelse hæves fra de nuværende 40 til 50 kvm, hvilket har været et stort ønske fra kolonihaveejerne.

Siger koloni-haverne nej til lejekontraktforslaget, vil kommunen begynde at "patruljere" i haveforeningerne, så der bliver sat en stopper for eventuelle ulovlige løsninger i haverne, varslede Jens Heslop i januar.

Hemmelige forhandlinger: Kommunen og kolonihave-folket lukker i om kloakering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce