Haarder: For dyrt at belønne alle

Bertel Haarder, MF. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Haarder: For dyrt at belønne alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi står overfor en fedme-epidemi, som vi kommer til at gøre noget ved. Men hvilken model, vi skal vælge, ved jeg ikke, siger MF Bertel Haarder

Region Midtjylland: Folketingsmedlem Bertel Haarder (V) er enig med partifællen Jørgen Winther om, at vi skal tage den fedmeepidemi, vi står midt i netop nu, alvorligt.

- Det er uomtvisteligt, at vi bliver stadigt flere overvægtige danskere, og det er oplagt, at vi kommer til at gøre noget. Men hvad vi skal gøre, ved jeg simpelthen ikke. Jeg tror ikke på den model, som Jørgen Winther fremlægger - ikke i den form, den har lige nu, siger han.

Berthel Haarders primære indvending er, at Jørgen Winthers belønnings-tanker ganske enkelt vil være for kostbart for de danske samfund.

- En milliard om året er for mange penge. Og jeg vil tage Jørgen Winthers beregninger af, at pengene hurtigt vil blive tjent ind igen, med et gran salt, siger Bertel Haarder.

- Teoretisk set er det nok korrekt. Der er penge at spare, blandt andet på vores diabetes-behandling. Men sundhedssystemet er indrettet, så eventuelle besparelser lynhurtigt vil blive brugt andre steder.

I stedet burde man overveje en mere målrettet anvendelse af pengene.

- Jørgen Winther har desværre nok ret, når han siger, at hver femte ung i Danmark i dag er overvægtig. Men find så en måde, så vi kan målrette en indsats mod disse 20 procent i stedet for at belønne alle kongerigets unge.

Om Jørgen Winthers forslag vil kunne vedtages - i en eller anden form - i Folketinget i dag, vil Bertel Haarder ikke spå om.

- Men vi har jo tidligere set, at Jørgen Winther kan mobilisere en stor gennemslagskraft, når han kaster sig over deciderede folkesygdomme.

Det er uomtvisteligt, at vi bliver stadigt flere overvægtige danskere, og det er oplagt, at vi kommer til at gøre noget
Berthel Haarder, folketingsmedlem

Haarder: For dyrt at belønne alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce