Gode pengeråd til årets konfirmander

Mange konfirmander ønsker sig pengegaver, men hvad skal der ske med de ofte store beløb. Det kan være anledningen til en god snak om økonomi. Foto: Danske Bank

Gode pengeråd til årets konfirmander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når konfirmandernes gaveborde bugner af penge, er det en god anledning til at tage en snak med de unge om penge, forbrug og opsparing.

Privatøkonomi: Foråret står i fuldt flor og som altid også i konfirmationernes tegn. Lige nu bugner konfirmandernes gaveborde. Og ofte ønsker de unge sig ikke andet end "cool cash", og derfor er konfirmationen en særlig god anledning til at tage en snak med de unge om penge, forbrug og opsparing.

Et vigtigt budskab er, at det kan betale sig at spare op og opfordre til lige at stoppe op, så alle pengegaverne ikke ender med at blive klattet væk på byture, cafebesøg, nyt tøj m.m.

Gode råd til konfirmander
- Der skal selvfølgelig være plads til at bruge nogle af pengene her og nu, men du behøver ikke at bruge dem alle.

- Det er en god ide at sætte et bestemt beløb af til Blå Mandag, og kun tage det beløb med enten i kontanter eller på kortet, så du undgår at bruge alt for mange penge.

- Find ud af, hvad du drømmer om, for eksempel når du fylder 18 år. Er det måske en større rejse, et kørekort eller en ny computer. Ved at sætte nogle af dine konfirmationspenge til side, kan du allerede nu begynde at spare op til din drøm.
Palle Heiselberg er filialdirektør i Danske Bank i Vejle. Arkivfoto
Palle Heiselberg er filialdirektør i Danske Bank i Vejle. Arkivfoto

Ofte store beløb

I Danske Bank har vi tilbudt en særlig konfirmationskonto de seneste fire år, og vi oplever, at mange unge gerne vil bruge den og har stor gavn af den. For ofte får de unge jo nogle ret store beløb til deres konfirmationsfester. Derfor er det også en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad konfirmationspengene skal bruges til. Og gerne på forhånd, inden festen.

Hvad drømmer konfirmanden om at bruge sine pengegaver på - både nu og i fremtiden. Er planen allerede lagt inden festen, så bliver det alt andet lige nemmere at lægge pengene til side, når de pludselig står med dem i hånden.

En særlig opsparing

Og pengene kan jo med fordel fungere som starten på en opsparing, som de unge så kan tage fra på et senere tidspunkt, når de skal realisere nogle større ønsker som for eksempel et kørekort, en rejse eller på sigt, når de flytter hjemmefra.

I Danske Bank vil vi netop gerne være med til at gøre det interessant for de unge at spare nogle af konfirmationspengene op. Derfor tilbyder vi en særlig konfirmationskonto til både non- og konfirmander. Det er muligt at sætte mellem 5000 og 25.000 kroner ind. Alternativt kan de unge også vælge at sætte pengene ind på deres børneopsparing, hvor det er muligt at sætte 6000 kroner ind årligt og i alt 72.000 kroner.

Gode pengeråd til årets konfirmander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce