God nyhed for de to-hjulede: Her skal der bygges en bikepark

Mountainbike er blevet en stor succes for børnene i Team Gedved Junior. I dag er der 30 cyklister i klubben. Arkivfoto: Søren E. Alwan

God nyhed for de to-hjulede: Her skal der bygges en bikepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pengene er tæt på at være fundet til Gedved Bikepark. Den vil efter planen stå klar om et år.

Gedved: Mountainbikesporten er blevet en stor succes i Team Gedved.

Nu er der udsigt til, at de lokale børn og voksne får meget bedre forhold, når Gedved Bikepark åbner om et års tid.

Der bliver tale om en lukket bane for mountainbikeryttere.

På det seneste møde i Horsens Byråds plan- og miljøudvalg vendte udvalget tommelfingeren opad til, at der bliver bevilget et beløb til projektet på 232.000 kr. fra Mellembypuljen.

- Mountainbikesporten er virkelig på vej frem, og der er en masse unge medlemmer i Gedved - jeg synes, det er et fantastisk projekt. Lad os få børnene væk fra deres ipads, og lad dem komme ud at bruge kroppen, siger formand for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V).

Ifølge tidsplanen skal Gedved Bikepark stå klar i marts 2019 på et areal ved det gamle rensningsanlæg i Gedved på Lykkebjergvej - et stykke jord, som kommunen har stillet til rådighed.

- Finansieringen er tæt på at være på plads. Vi har nu 500.000 kr. ud af 600.000 kr. - så det begynder at se lyst ud - vi kan godt konkludere, at banen bliver til noget, siger Stefan Keller fra Team Gedved. Han er tovholder på projektet.

Ud over penge fra mellembypuljen er der blevet bevilget penge fra Lokale og Anlægsfonden, Spar Nord Fonden og Paragraf 18 puljen.

- Det bliver en bane, som alle kan bruge. Det er vigtigt at understrege, at det faktisk er for hele landet. Det er nok mest mountainbikere i Horsens Kommune, der kommer og bruger stedet, men man kan sagtens forestille sig, at der kan komme folk langvejsfra for lige at bruge et par timer i vores park, siger Stefan Keller.

Grundtanken er, at banen skal bruges af Team Gedved.

- Nogle af de børn, der trives med at cykle, er måske nogle af dem, der ikke trives i hallerne, så det er et rigtig godt alternativ til den holdsport, der foregår indendørs. Det her bliver sådan en slags kravlegård for mountainbikere, hvor man virkelig kan hygge sig og blive udfordret - uden at være til gene for andre i skoven, siger Stefan Keller.

Det er nok mest mountainbikere i Horsens Kommune, der kommer til at bruge stedet, men man kan sagtens forestille sig, at der kan komme folk langvejsfra, for lige at bruge et par timer i vores park.
Stefan Keller, Team Gedved
Sådan ser den foreløbige skitse over Gedved Bikepark ud. Kort: Stefan Keller
Sådan ser den foreløbige skitse over Gedved Bikepark ud. Kort: Stefan Keller

Brødtekst

Et eksempel på en bikebane - her banen i Græsted. Privatfoto
Et eksempel på en bikebane - her banen i Græsted. Privatfoto

For byens borgere

Gedved Bikepark skal desuden fungere som et rekreativt uderum for byens borgere.

- Om det er dagplejen, moren med løbecykler, børnehaven med snobrødspinde eller den øvede mountainbiker, betyder ikke så meget, siger Stefan Keller.

Der er på nuværende tidspunkt kun få af den type baner i Danmark.

- Tanken bag banen er, at der skal være et grundlæggende spor rundt, hvor alle kan køre - børn og voksne og nybegyndere. Hvis man vil søge udfordringerne, så skal man søge uden for sporet. Vi bygger banen, så erfarne ryttere også kan blive udfordret, siger Stefan Keller, der regner med, at der sagtens kan være 20 mountainbikere på banen ad gangen.

Udover selve banen skal der bl.a. bygges et madpakkehus, hvor man kan sidde og spise sin mad.

- På den måde kan man også få bygget noget fællesskab op om sporten. Det er en sport, der dyrkes lidt individuelt - jeg kunne godt tænke mig, at det bliver lidt mere en fælles sportsgren, så man får mere foreningsliv. Derfor er der brug for nogle rammer, hvor man kan hygge sig sammen, siger Stefan Keller.

God nyhed for de to-hjulede: Her skal der bygges en bikepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce