Gave til cykel-pendlerne: Asfalt og lys på populær cykelsti

Oven på gruset på Husoddestien skal der lægges asfalt, så turen til og fra Horsens bliver mere komfortabel for cykel-pendlere. Arkivfoto: Martin Ravn

Gave til cykel-pendlerne: Asfalt og lys på populær cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne vil have fast belægning og lys på stien mellem Stensballe og Horsens. Lige nu er planen, at stien asfalteres og belyses til næste sommer.

Horsens: Forholdene for cyklister på Husoddestien mellem Jespersvej i Stensballe og Strandpromenaden skal forbedres. Til næste år bliver grusstien helt eller delvist asfalteret, og derudover skal stien oplyses.

I budgetforliget for næste år, der blev indgået 12. september, står der, at "stien mellem Stensballe og Strandpromenaden opgraderes med lys og fast belægning". Den faste belægning er med stor sandsynlighed asfalt, fortæller Allan Lyng Hansen, afdelingsleder i Affald og Trafik, Horsens Kommune.

- Vi har ikke lagt os fuldstændig fast på asfalt, men det er det, vi forestiller os lige nu. Det er jo en del af vores Trafikplan 2030, at der skal skabes bedre forhold for cyklisterne, og det gælder også strækningen fra Stensballe til Horsens. I dag er Husoddestien en fin rekreativ sti, men det er en grussti uden lys, og det er ikke optimalt for cyklisterne, siger han.

Artiklen fortsætter under kortet.

I dag er Husoddestien en fin rekreativ sti, men det er en grussti uden lys, og det er ikke optimalt for cyklisterne.
Allan Lyng Hansen, afdelingsleder

Husoddestien

Ikke en motorvej

Allan Lyng Hansen siger, at kommunen i øjeblikket overvejer, om stien skal deles op i en asfalteret del for cyklister og en ikke-asfalteret del for gående.

- Det kan være en løsning, at dele stien op. Det skal jo ikke være en motorvej for cyklister, understreger han.

Der er også overvejelser omkring lyset på stien, fortæller afdelingslederen.

- Vi har ikke lagt os fast på, hvilken type armatur det skal være. Det kunne f.eks. være pullerter med LED-lys. Det er vigtigt, at det ikke lyser for meget. Det skal oplyse stien, men ikke genere udsigten fra land ud over fjorden, siger han.

Allan Lyng Hansen forventer, at stien vil blive belagt med asfalt og lys i andet eller tredje kvartal næste år.

- Vi laver jo som regel asfaltarbejde om sommeren, siger han.

I budgettet er der afsat to mio. kr. til cykelsti-projektet i Stensballe og til etableringen af en supercykelsti fra Hatting over Torsted til midtbyen. Begge projekter er fremrykket fra 2020 til 2018.

Gave til cykel-pendlerne: Asfalt og lys på populær cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce