Garvet bygherre på vej med flere rækkehuse i Torsted

De nye rækkehuse kommer til at ligge i et område med tæt afstand til de fleste af hverdagens fornødenheder, og det er med til at gøre dem attraktive, vurderer Finn Mortensen. Illustration: Finn Mortensen Huse

Garvet bygherre på vej med flere rækkehuse i Torsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finn Mortensen får opkald om nyt boligprojekt - spaden har han ikke sat i jorden endnu.

Horsens: Han har ikke sat spaden i jorden endnu, men interessen for en stribe kommende rækkehuse i det sydlige Horsens er allerede til at få øje på.

Finn Mortensen, der driver byggefirmaet Finn Mortensen Huse, ser ud til at stå over for et hurtigt salg af sit seneste projekt i Torsted, hvor han i løbet af i år vil bygge 10 rækkehuse på en grund på Torsted Allé 105. Grunden husede tidligere landinspektørfirmaet AH Petersen. De gamle bygninger, som Mortensen købte som et dødsbo, er nu fjernet.

- Folk begyndte at ringe næsten allerede, inden jeg gik i gang at rive ned deroppe, konstaterer han om interessen for de 92 kvm store rækkehuse, der er på vej.

Folk begyndte at ringe næsten allerede, inden jeg gik i gang at rive ned.
Finn Mortensen, bygherre
Med et slag på tasken vurderer Finn Mortensen, at han i de små 50 år, han har bygget huse i Horsens, har stået bag 1500-1600 boliger. Foto: Morten Pape
Med et slag på tasken vurderer Finn Mortensen, at han i de små 50 år, han har bygget huse i Horsens, har stået bag 1500-1600 boliger. Foto: Morten Pape

Klar inden nytår

Finn Mortensen er ophavsmand til en del andre rækkehuse i Torsted-området, og at der er udsigt til hurtigt salg denne gang, kommer ikke bag på ham. Når han sælger sine Torsted-projekter til de investorer, der lejer dem ud, bliver boligerne revet væk.

- De kan ikke nå at få dem i avisen, inden de er lejet ud, siger Finn Mortensen.

De kommende rækkehusene kommer da også til at ligge i et attraktivt område med kort afstand til Torsted-afdelingen af Østerhåbskolen, daginstitutioner, sportsfaciliteter, indkøb og kollektiv trafik.

- Jeg forventer, at vi kan gå i gang i løbet af foråret, og så vil boligerne være klar inden udgangen af året, siger Finn Mortensen om tidshorisonten.

Konkurrence udefra

Selv om han ikke er bekymret for, om han får sit seneste byggeri afsat, har bygherrer dog generelt grund at tænke sig ekstra om, inden de kaster sig over nye rækkehus-projekter i Horsens i disse år, mener Finn Mortensen.

Konkurrencen på området er stigende, og det kan varsle et mætningspunkt i horisonten, vurderer bygherren, som har arbejdet på det lokale ejendomsmarked i omtrent 50 år. Først som stifter af FM Huse, der blev til FM Søkjær og siden solgt som grundlag for Huscompagniet, der i dag er en mastodont på det danske typehus-marked. I dag driver han Finn Mortensen Huse som en enmandsforretning.

I den seneste tid har Finn Mortensen bemærket, at de horsensianske firmaer, der typisk har stået bag rækkehus-byggerier i lokalområdet, i stigende grad får konkurrence udefra.

- Det er, som om Horsens som bosætningsby har fået så meget reklame, at der også kommer firmaer fra Vejle og Aarhus, som vil bygge rækkehuse og købe jord op. Jeg kan ikke mindes, at der er kommet så mange udenbys fra før, så på et tidspunkt bliver markedet i hvert fald mættet. Jeg siger ikke, det stopper, men det kan godt blive lidt mæt, når så mange er i gang, vurderer Finn Mortensen, som ud over projektet på Torsted Allé 105 for tiden er i gang med 21 rækkehuse på Nordre Vej og 11 parcelhuse fordelt rundt om i byen.

Boligerne skyder op på den tidligere AH Petersen-grund

Garvet bygherre på vej med flere rækkehuse i Torsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce