Fuldt hus til borgermøde: Stor interesse for alternativer til fjernvarmen

Konservativ Ungdom i Horsens havde forud for mødet husstandsomdelt 1600 invitationer til borgerne i Stensballe, og der var fuldt hus i hallens cafeteria. Arrangørerne Esben Hedeager og John Brogaard forventer at gentage arrangementet flere steder i byen. Foto: Thomas Højgaard

Fuldt hus til borgermøde: Stor interesse for alternativer til fjernvarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

140 mødte op i Stensballehallen til borgermøde om de mulige alternativer til fjernvarmen. Mødet afslørede ifølge arrangørerne stor skepsis over for kommunens fjernvarmeplan.

Horsens: Omkring 140 borgere fyldte godt op i Stensballehallens cafeteria onsdag aften, da kritikere af kommunens fjernvarmeplan havde inviteret til borgermøde om de mulige alternativer til fjernvarmen. 

Emnet er lige nu særdeles aktuelt i Stensballe, for 2300 husstande har netop fået et brev fra Horsens Kommune om, at fjernvarmen er på vej til området. Vil man søge dispensation eller fritagelse, skal man gøre det inden 22. juni.

Initiativtagerne til borgermødet i Stensballe var Esben Hedeager, byrådskandidat for de konservative, og John Brogaard, repræsentant fra Facebook-gruppen "Nej tak til tvungen fjernvarme i Horsens", der har 1000 følgere og har samlet ca. 2000 underskrifter ind mod "tvungen fjernvarme".

- Der er store frustrationer hos folk generelt. De føler ikke, at de kan få den rette vejledning hos kommunen, og de har svært ved at overskue, hvornår tilslutningspligten træder i kraft, når Energistyrelsen oplyser, at man kan få fritagelse ved at have 50 pct. vedvarende energi i form af f.eks. varmepumpe, siger Esben Hedeager. 

Mange spørgsmål

På mødet var der oplæg fra Per Langkilde, Gastech-Energi, Christian Nielsen, Dansk Gasdistribution, Kim Eskildsen, Debra, og Esben Hedeager.

Efter oplæggene var der stor spørgelyst fra publikum, fortæller arrangørerne. Der blev bl.a. spurgt, om man kan komme til at få en dyrere varmeregning med fjernvarmen, om hvem, der skal betale, hvis budgettet ikke holder, om afbrænding af flis reelt er miljørigtig opvarmning, om man senere kan blive fri for fjernvarme, hvis man har sagt ja i første omgang, og om det miljømæssigt er en god idé at erstatte de allerede betalte gasrør med nye rør.

Fuldt hus til borgermøde: Stor interesse for alternativer til fjernvarmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce