Frem med blyant og tuscher - Tegnefestivalen sætter kulør på Horsens

Tegnefestivalens succes kan bl.a. aflæses af deltager- og tilskuertal. Sidste år var 3500 i gang med at tegne og 16.000 kiggede på. Den kommende Tegnefestival 2.0 satser på at nå flere end 12.000 deltagere over hele landet. Arkivfoto: Martin Ravn

Frem med blyant og tuscher - Tegnefestivalen sætter kulør på Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For et enkelt år er festivalen rykket til august. Imens arbejder holdet bag på en Tegnefestival 2.0, som får sin debut i marts 2019.

Horsens: Tegnefestival nu? Men plejer det ikke at være i foråret?

Jo, og det bliver også tilfældet i 2019. Men lige nu tager den velkendte Tegnefestival i Horsens et mellemår, som i denne uge betyder masser af aktiviteter. Dog minus festivalens top-attraktion: det stort anlagte DM i Tegning.

Alt sammen skyldes det, at Tegnefestivalen sidste år fejrede sit 10 års-jubilæum og virkelig gav den gas.

- Så vi har simpelthen været godt slidte, konstaterer festivalens leder og grundlægger Jannik Broz.

Samtidig arbejder han og hans hold på en Tegnefestival 2.0 - en opgradering af det succesfulde koncept.

- Derfor bliver 2018 et mellem-step. Vi bruger bl.a. tid på at skrive ansøgninger til fonde og til at tænke nyt, siger Jannik Broz.

Så meget er dog besluttet, at næste år bliver Tegnefestivalen - inklusive DM i Tegning - i uge 11 (18.-24. marts).

- Fordi vi så kan koble festivalen med Billedkunstens Dag i de danske folkeskoler, forklarer Jannik Broz.

Tegnefestival 2018
Under denne uges Tegnefestival kan du bl.a. opleve:
  • Hele ugen udstiller unge talenter på Søndergade. I Kuben er der kl. 14-17 tilbud om at være med til at omdanne glashuset til én stor tegning. Og på Horsens Kunstmuseum inviteres kl. 8.30-16 til "Plantedanseskole", hvor du kan bygge med på et stort 3D-værk.
  • Onsdag 29. august kl. 8.30-14.30 på Horsens Kunstmuseum: "Arkitektur og bæredygtighed" - tegneøvelser med fokus på bl.a. perspektivtegning.
  • Torsdag 30. august kl. 8.30-14.30 på Horsens Kunstmuseum: Igen "Arkitektur og bæredygtighed" og "Plantedanseskole" samt mulighed for at prøve kræfter med DM-opgaver i Minecraft Virtual Reality.
  • Fredag 31. august kl. 8.30-14.30 på Horsens Kunstmuseum: Workshop med studerende fra Arkitekskolen Aarhus. Kl. 15-17 i Kuben: Meet n' Greet med den engelske Marvel-tegner Barry Kitson. Kl. 17-22 på kunstmuseet: "Drink and Draw" - en voksenaften med tegning for voksne, hvor der lægges an til sprød stemning, dj-musik og tegnebattle.
  • Lørdag 1. september kl. 11-17 på Horsens Kunstmuseum: Store tegnedag med "Tegn på banan", "Ståltråd + ord", Meet n' Greet med Snapchat-mesteren Lakserytteren, "Tegn fugle med akvarel" og mange andre aktiviteter.


Der er gratis adgang til det hele.

Fredag med drinks og tegning

Lige her og nu handler det dog om 2018-festivalen, der (som det fremgår af faktaboksen) byder på en række aktiviteter.

De fleste aktiviteter er åbne for alle tegneglade. Hele ugen er der desuden mulighed for at bidrage til fællesværker i Kuben og på Horsens Kunstmuseum.

En nyhed på Tegnefestivalen bliver fredagens "Drink and Draw", hvor tegneglade voksne - professionelle såvel som amatører inden for kunst, design eller arkitektur - kan mødes over et glas eller to og dyrke deres tegnepassion. En veloplagt dj sætter stemningen, og der vil være en masterclass og andre inspirerende aktiviteter undervejs.

Store Tegnedag

Tegnefesten slutter lørdag, når Store Tegnedag indtager Horsens Kunstmuseum.

Alle er velkomne kl. 11 og 17 til bl.a. workshops, tegnebattles mellem unge talenter og live-tegning på storskærm med nogle af de helt store tegnestjerner.

Og for de, der ikke kan komme forbi Horsens, inviterer Tegnefestivalen lørdag kl. 11.30-13.30 alle fra otte til 17 år til live Facebook-tegneevent. Du kan deltage, uanset hvor du befinder dig.

Frem med blyant og tuscher - Tegnefestivalen sætter kulør på Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce