Forslag: Riv hundredvis af boliger ned og luk børnehave og vuggestue

Hvis det skal lykkes Horsens Kommune at få Sundparken til at leve op til den nye lov om ghettoområder, betyder det formentlig, at 333 boliger i Sundparken skal rives ned, og knap 900 beboere skal finde et andet sted at bo. Arkivfoto

Forslag: Riv hundredvis af boliger ned og luk børnehave og vuggestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Kommunes taskforce for Sundparken har fremlagt en række bud på fremtiden for det udsatte boligområde, som i fire år har stået på regeringens ghettoliste.

Horsens: 333 almene familieboliger skal rives ned, en af byens nyeste daginstitutioner, Rytterkilden, skal lukke, og så er en en mulig flytning af Langmarkskolen i spil.

Det kan blive virkelighed, hvis Horsens Kommune skal leve op til regeringens lovforslag mod parallelsamfund, som ventes at blive til lov fra 1. december 2018.

Lovforslaget pålægger Horsens Kommune og Boligforeningen Odinsgaard at udarbejde en handlingsplan for Sundparken, som de seneste fire år har været på regeringens ghettoliste.

Bl.a. skal andelen af almene familieboliger i Sundparken bringes ned på 40 pct. inden 2030, lige som institutionerne kun må optage maks. 30 pct. børn, der bor i et ghetto-område.

Og det bliver virkelig ikke nemt i Sundparken, hvor over 50 pct. af beboerne i dag er på offentlig forsørgelse, erkender borgmester Peter Sørensen (S), som sammen med en nedsat taskforce bestående af politikere, politi og boligforening har udarbejdet en række anbefalinger, som skal gøre det muligt for kommunen at leve op til den nye lov.

- Selvom vi virkelig gerne ville, må vi nok se i øjnene, at det ikke er realistisk at sælge boliger nok i området, så andelen af almene familieboliger kan bringes ned. Derfor ender det formentlig med en nedrivning af virkelig velfungerende boliger og en lukning af en meget velfungerende institution, og det er brandærgerligt. Men vi SKAL have løst problemerne i Sundparken, så området kan komme af ghettolisten, siger Peter Sørensen, som understreger, at intet er besluttet endnu.

- Men nu er det op til de politiske udvalg at arbejde videre med de anbefalinger, vi er kommet med, siger borgmesteren.

Forslag: Riv hundredvis af boliger ned og luk børnehave og vuggestue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce