Formand for ny kunstfond: Frank Panduro skal dele penge ud i provinsen

Frank Panduro kender alt til iværksætteri. Ud over sin indsats på det kulturelle felt startede han i 2004 sammen med sin daværende kone Eva TeaterHotellet, som han stadig driver. Arkivfoto: Morten Pape

Formand for ny kunstfond: Frank Panduro skal dele penge ud i provinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere Horsens & Friends-direktør udpeget til formand for Den Jyske Kunstfond, som er oprettet i Kulturministeriets regi.

Horsens: Frank Panduro bliver formand for den ene af to nye kunstfonde, der skal styrke kulturen uden for hovedstaden.

De to regionale fonde, Øernes Kunstfond og Den Jyske Kunstfond, er oprettet i Kulturministeriets regi, og de to bestyrelser med hver tre medlemmer er udpeget af kulturminister Mette Bock (LA), der som bekendt bor i Horsens og derfor kender Panduros virke i byen.

Bestyrelserne går nu, som det udtrykkes i en pressemeddelelse fra ministeriet, "i gang med arbejdet med at give støtte til lokalt forankrede projekter med fokus på iværksætteri inden for kunstfeltet uden for hovedstaden".

I 2018 har fondene i alt 4,6 mio. kr. at gøre godt med.

De to kunstfondes bestyrelser
Til bestyrelserne for de to regionale kunstfonde er udpeget:Den Jyske Kunstfond: Frank Panduro (formand), koncertarrangør og managerTrine Jepsen, administrerende direktør for Fonden Nørre VosborgMarianne Kalb, direktør i Kalb PR & Kommunikation, bl.a. medlem af Udviklingsråd Sønderjylland og Tønder Erhvervsråd

Øernes Kunstfond: Mette Blum Marcher (formand), direktør for Guldagergaard Sarah Smed, formidlingschef ved Forsorgsmuseet i SvendborgJacob Soelberg, CEO Nordic Artists Management

Kompetente og dygtige

Netop iværksætteriet kender Frank Panduro rigtigt meget til fra sin egen karriere.

Han var som ung med til at starte både en surf-forretning og en skiltefabrik, inden han blev direktør for Horsens Ny Teater og siden Horsens & Friends - med alt hvad deraf fulgte af store koncerter, festivaler m.v.

Panduro stoppede som direktør ved årsskiftet og er i dag manager for bl.a. Lars Lilholt, Frank Hvam og Jonatan Spang.

Mette Bock glæder sig til, at de to fonde kommer i gang:

- Vi har fået sammensat nogle rigtig stærke hold af kompetente og dygtige personer, som fremover skal tegne de to nye regionale kunstfonde. Tilsammen har bestyrelsesmedlemmerne stor og bred erfaring med netop at arbejde i krydsfeltet mellem kunst, kultur, iværksætteri og vækst. Samtidig har vi fået to formænd med stor indsigt og engagement.

Økonomisk bæredygtigt

Fondenes formål er at støtte og styrke udviklingen af kunstmiljøer og økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder uden for hovedstadsområdet.

Der vil være mulighed for at ansøge de to regionale kunstfonde om støtte til kunstmiljøer, økonomisk bæredygtige kunstvirksomheder og kulturelt iværksætteri, der skaber erhvervsmæssige vækst i de lokale kunstmiljøer.

Der vil være ansøgningsfrist medio november, og både private, kunstnergrupper, iværksættermiljøer, netværk og foreninger kan lægge billet ind.

Formand for ny kunstfond: Frank Panduro skal dele penge ud i provinsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce