For andet år i træk er Horsens bedst til behandling af skizofreni

Regionspsykiatrien i Horsens er omdrejningspunkt for borgere, der lider af skizofreni. Og her får man ifølge Dagens Medicin den bedste behandling i hele landet. Arkivfoto: Søren E. Alwan

For andet år i træk er Horsens bedst til behandling af skizofreni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For andet år i træk er regionspsykiatrien i Horsens blevet kåret som det sted i Danmark, der leverer den bedste behandling af personer med skizofreni. Bag kåringen står sundhedsmagasinet Dagens Medicin.

Horsens: Lider man af skizofreni, er man bedst stillet, hvis man bliver behandlet i regionspsykiatrien i Horsens.

Afsnittet, der står for behandlingen af den patientgruppe, er nu for andet år i træk blev udpeget som det sted i landet, hvor borgerne får den bedste behandling for lidelsen. Bag kåringen ligger fagbladets gennemgang af kliniske databaser, hvor afdelingerne måles på 17 parametre. Det gælder blandt andet andelen, der er blevet tilset af en speciallæge, om pårørende er inddraget, om man har vurderet patientens selvmordsrisiko ved udskrivelsen.

Kåringen giver glæde hos afdelingsledelsen for Regionspsykiatrien Horsens, ledende overlæge Zywia Anna Brouer og ledende oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde.

- Vi er stolte af at blive udnævnt, siger de.

Kåringen er en dejlig anerkendelse for det arbejde, vi laver, lyder det fra ledelsen af Regionspsykiatrien Horsens, ledende oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde og ledende overlæge,  Zywia Anna Brouer. Foto: Mette Graugaard
Kåringen er en dejlig anerkendelse for det arbejde, vi laver, lyder det fra ledelsen af Regionspsykiatrien Horsens, ledende oversygeplejerske Kirsten Gjernø Yde og ledende overlæge, Zywia Anna Brouer. Foto: Mette Graugaard

Går bag om parametre

Ud over et stærkt fokus på at skabe nære relationer til patienterne gør afsnittet et stort arbejde for at bruge de mange registreringer i kliniske databaser og patienternes elektroniske journaler til at udvikle behandlingen.

- Hver anden torsdag mødes ledelsen og en række nøglepersoner for at kigge på tallene og se, hvad vi kan være nysgerrige på, fortæller Zywia Anna Brouer.

På den måde bliver de mange tal og registreringer brugt som indgangen til at løfte kvaliteten i arbejdet.

- Det er godt, at man kan vinge tjeklisten af, for at sikre at man husker det hele. Men det kan også sammenlignes med en bageopskrift. Et er, at man husker alle ingredienserne, men det gør også en forskel, om man bruger margarine eller smør til småkagerne, som Kirsten Gjernø Yde siger.

For eksempel gælder en af de mange tal en måling af andelen af pårørende, der tager imod tilbuddet om kontakt. Går man ind i det punkt, skal man også kigge på indholdet og udbyttet af kontakten - og hvordan det bliver bedst muligt.

Prøver ændringer af

Forslag til ændringer prøves af i det små. Måske med én person. Så udvides det til to, før det bliver vurderet, om der er gevinst for alle i ændringen. Er det er tilfældet, kan ændringen udvides til hele området, det drejer sig om. På den måde giver det mening for alle.

- Den tilgang til arbejdet giver arbejdsglæde, siger Zywia Anna Brouer.

Afdelingsledelsen peger også på en styrke i et stærkt internt samarbejde, så for eksempel en ambulant patient kan blive indlagt, inden vedkommende når at blive voldsomt psykotisk. På samme måde arbejder afsnittet for et tæt samarbejde med alle instanser i patienternes liv så som pårørende og kommuner.

For andet år i træk er Horsens bedst til behandling af skizofreni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce