Fodboldfeberen raser på lokal skole: Drengehold er blandt landets otte bedste

Sådan ser man ud, når man lige har vundet kredsfinalen over Rønde med 2-0. Øverst fra venstre: Kristian S. Pedersen, Marcus Daugård, Marius Mio Faurholt, Nikolaj Becker, Kasper Andersen, Philip Kjeldsen, Malte R. Pedersen, Hans Ejnar Ditlevsen, Rasmus Leth-Nissen. I midten fra højre: Asger Lundbye, William Eriksen, Caspar Christensen, Mathias Degn, Malte Bjerregaard, Ebbe Baungaard.Nederst: Benjamin Møller. Foto: Esben Ditlevsen

Fodboldfeberen raser på lokal skole: Drengehold er blandt landets otte bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovedgård Skoles fodbolddrenge vandt mandag kredsfinalen i skolefodboldturnering. Holdet er nu klar til de landsdækkende kvartfinaler.

Hovedgård: Hovedgård Skole er på den anden ende.

Skolens drengehold i fodbold har nu vundet seks fodboldkampe i træk i Ekstrabladets Skoleturnering.

Kun én gang er holdets målmand Benjamin Møller blevet passeret i ordinær spilletid, og mandag blev kredsfinalen for Midtjylland vundet med 2-0 mod Rønde.

Dermed har skolen kvalificeret sig til turneringens kvartfinaler, der spilles til foråret - og alle på og omkring Hovedgård Skole følger nu med i, hvordan drengene klarer sig.

- Jo, man kan da godt mærke, at der er en stor interesse for, hvordan det går, lyder det beskedent fra fire af holdets spillere, anfører Marius "Mio" Faurholt, målmand Benjamin Møller, Nikolaj Becker og Malte Ringgaard.

De har taget plads i skolens mødelokale, sammen med trænerne Kristian Schou Pedersen og Rasmus Leth-Nissen, for at prøve at give en forklaring på, hvorfor Hovedgård Skoles fodbolddrenge nu rangerer blandt de otte bedste skolehold i Danmark.

- Først og fremmest har vi nogle dygtige spillere på alle pladser på banen. Vores store styrke er, at vi har et meget stærkt forsvar. Alle 11 på banen arbejder hårdt for holdet. Det er en god base at have, siger Rasmus Leth-Nissen.

Først og fremmest har vi nogle dygtige spillere på alle pladser på banen. Vores store styrke er, at vi har et meget stærkt forsvar. Alle 11 på banen arbejder hårdt for holdet.
Rasmus Leth-Nissen, lærer og træner
Hovedgård Skoles hold:
Følgende spillere har været med på holdet:

Benjamin William Møller Målmand

Mathias Degn Midtbane

Malte Bjerregaard Forsvar

Marcus Daugård Forsvar

Caspar Christensen Forsvar

Philip Kjeldsen Midtbane

Hans Ejnar Ditlevsen Midtbane

Ebbe Baungaard Midtbane

Asker Lundbye Midtbane

Eman Mulalic Angreb

Marius Mio Faurholt Angreb

Kasper Andersen Forsvar

William Soele Eriksen Midtbane

Mathias Tinus Sørensen Angreb

Malte Ringgaard Pedersen Midtbane

Nikolaj Kruse Becker Forsvar

Nikolaj Hensel Forsvar

Rasmus Leth-Nissen Træner

Kristian Schou Pedersen Træner
Nu kan spillere og trænere slappe af i nogle måneder, før de skal spille kvartfinale. Fra venstre er det Kristian Schou Pedersen, Nikolaj Becker, Malte Ringgaard, Marius
Nu kan spillere og trænere slappe af i nogle måneder, før de skal spille kvartfinale. Fra venstre er det Kristian Schou Pedersen, Nikolaj Becker, Malte Ringgaard, Marius "Mio" Faurholt, Benjamin Møller og Rasmus Leth-Nissen. Foto: Jens Amtoft

For hele skolen

De imponerende resultater skal også ses i lyset af, at der ikke er tradition for at deltage i skolefodboldturneringen i Hovedgård.

- Det startede med, at vi spillede fodbold i frikvartererne, og vi kunne jo godt se, at der var mulighed for at stille et godt hold. Derfor spurgte vi først nogen af de andre, om ikke vi skulle stille med et hold i år. Og derefter gik vi til Kristian (Schou Pedersen, idrætslærer - red), om han ville være med til det, fortæller Nikolaj Becker og Malte Ringgaard, der begge spiller fodbold i Skanderborg.

- Jeg ville gerne være med, hvis der var opbakning fra skolen og fra skolens ledelse. Det var der heldigvis. Jeg har ikke den store erfaring med at træne fodbold, så derfor spurgte jeg Rasmus (Leth-Nissen), om han ville være med, fortæller Kristian Schou Pedersen.

Rasmus Leth-Nissen er udover at være lærer på Hovedgård Skole til daglig assistenttræner for Odders 2. divisionshold.

Holdet består af cirka lige mange fra 8. og 9. klasse samt en enkelt fra 7. klasse.

- Vi spiller næsten alle sammen i andre klubber. Jeg tror, er der én, der spiller i Hovedgård, siger Marius "Mio" Faurholt, der selv spiller i Horsens.

- Men vi kender hinanden, for vi har tidligere spillet sammen i Hovedgård, supplerer målmand Benjamin Møller, der spiller i Stensballe til daglig.

Selvtilliden er i disse dage helt i top hos de fire spillere.

Udover at vinde kredsfinalen i mandags slog holdet Kragelundskolen fra Aarhus ugen forinden med 1-0. Kragelundskolen er traditionelt én af de skoler, der plejer at komme langt i turneringen, så den sejr har for alvor givet spillerne fra Hovedgård Skole blod på tanden.

- Vi går da efter at vinde turneringen, siger Benjamin Møller kækt. De tre andre spillere vil dog nøjes med at tage én kamp af gangen, vel vidende, at fra nu af er der kun rigtig gode hold tilbage.

Resultaterne har bevirket, at alle i og omkring Hovedgård Skole går op i, hvordan holdet klarer sig.

- Jeg tror da at skolens elever er stolte af holdet. Man kan mærke på skolen, at folk følger med - der er en god stemning. De to sidste gange, vi spillede på hjemmebane, var der 3-400 elever, der så på. Og der var forældre og bedsteforældre, der havde taget fri fra arbejde. Det er rigtig fint, for dybest set skal det jo ikke bare være et projekt for 14 fodbolddrenge. Det skulle gerne være et projekt for hele skolen, fortæller Rasmus Leth-Nissen.

Kvartfinalen skal spilles i uge 13. Det ligger endnu ikke fast, hvem Hovedgård skal møde, men noget tyder på, at modstanderen bliver Nibe Skole.

Hovedgård Skoles vej til kvartfinalen
6. september: Hovedgård Skole - Løsning Skole, 2-0

20. september: Brædstrup Skole - Hovedgård Skole, 1-5

23. oktober: Hovedgård Skole - Parkvejens Skole, 1-0

31. oktober: Østerhåbskolen - Hovedgård Skole, 1-4 (efter straffe)

7. november: Hovedgård Skole - Kragelundskolen, 1-0

12. november: Hovedgård Skole - Rønde Skole, 2-0
Der skulle straffesparkskonkurrence til, før Østerhåbskolen fra Horsens blev besejret. Her der det Hovedgårds fem straffesparkskytter, mens den nervepirende konkurrence stod på. Foto: Esben Ditlevsen 
Der skulle straffesparkskonkurrence til, før Østerhåbskolen fra Horsens blev besejret. Her der det Hovedgårds fem straffesparkskytter, mens den nervepirende konkurrence stod på. Foto: Esben Ditlevsen 

Fodboldfeberen raser på lokal skole: Drengehold er blandt landets otte bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce