Flere små lejligheder bliver nedlagt - men her bliver der bygget nye

På Vestergade 10-14 skal der bygges nye boliger på den grund, der i efteråret blev ryddet og nu står tom. Det er Andelsboligforeningen Beringsgaard, som står for byggeriet. Visualisering: Pluskontoret Arkitekter

Flere små lejligheder bliver nedlagt - men her bliver der bygget nye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Kommune får statslig støtte til at bygge nye, mindre boliger i Vestergade. Her skal der bl.a. opføres 12 ungdomsboliger, som er tiltænkt studerende på ASV.

Horsens: Når boligforeninger renoverer deres ejendomme, bliver mange af de gamle etværelses-lejligheder nedlagt for at lave større lejligheder. Derfor er der behov for at bygge nye, mindre toværelses-lejligheder, vurderer Jørgen Pommerencke, forretningsfører i Andelsboligforeningen Beringsgaard.

På den tomme grund i Vestergade 10-14 i Horsens vil boligforeningen bygge i alt 30 nye boliger. De 12 af boligerne bliver ungdomsboliger, som skal forbeholdes studerende på ASV-uddannelsen (arbejde og specialundervisning til voksne og unge), der ligger på Nørrebrogade. De øvrige 18 er almene boliger, hvoraf de 10 bliver på ca. 55 kvm.

- Folketinget besluttede for nogle år siden at støtte opførelsen af små, almene boliger på op til 55 kvm. Det benytter vi os af her, så staten finansierer noget af den grundkapital, som Horsens Kommune ellers skulle betale, fortæller Jørgen Pommerencke, som glæder sig til at få grunden i Vestergade bebygget.

Formålet med statstilskuddet er at gøre det lettere for kommunerne at skaffe små, billige boliger, som kan forbeholdes flygtninge eller andre med særlige behov.

Skal bygges i fire etager
Boligerne i Vestergade 10-14 bliver bygget i fire etager. De 12 ungdomsboliger bliver toværelses-lejligheder på 40 kvm. 

De 18 almene familieboliger bliver en blanding af mindre boliger samt to større lejligheder på øverste etage. 

Andelsboligforeningen Beringsgaard forventer, at beboerne kan flytte ind midt i 2019.

En husleje på 3000-6000 kr.

Horsens Kommune har benyttet sig af muligheden for at få dækket sin grundkapitaludgift til at opføre de første 30 kvm af boligerne. Foruden ungdomsboligerne til ASV-studerende har kommunen ønsket at få nogle mindre boliger, som kommunen har social anvisningsret til. Det bliver tilfældet med et par af familieboligerne i Vestergade.

- De boliger kan bruges til borgere, der står i en situation, hvor de har akut boligmangel. Borgere kan stå i særlige økonomiske situationer i livet, hvor de har brug for en billigere bolig, forklarer borgmester Peter Sørensen (S).

Den gennemsnitlige husleje for en ungdomsbolig vurderes til at blive på ca. 3000 kr. om måneden, mens familieboligerne vil koste ca. 3500-6000 kr. I begge tilfælde skal forbruget lægges oveni.

Jørgen Pommerencke forventer, at det ikke bliver et problem at få lejet de nye boliger ud.

- Det er fint, at vi kan arbejde sammen med kommunen om at lave mindre toværelseslejligheder. De fleste almene boliger, der ellers bliver bygget i dag, er treværelses på 85-115 kvm, men det er ikke sikkert, at f.eks. et ungt par har råd til at bo i dem. Vi tror på, at vi kan leje de her boliger ud, siger forretningsføreren.

Bliver tilknyttet fælles gårdrum

De nye boliger i Vestergade bliver tilknyttet et fælles gårdrumslaug, som i dag er lavet mellem nogle af naboejendommene og op til Fussingsvej. Det fælles gårdareal blev lavet i forbindelse med kvartersløftprojektet i Vestbyen.

- Meningen var i sin tid, at boligerne i Vestergade 10-14 også skulle have været med, men det ønskede den daværende ejer ikke. Nu har vi tilbudt boligforeningen at være med i det fælles friareal, hvilket vi har lavet en aftale om, fortæller Jette Brandt, arkitekt ved Horsens Kommune.

På det fælles areal er der i dag parkeringspladser, lidt græs og mulighed for at leje et depotrum.

Flere små lejligheder bliver nedlagt - men her bliver der bygget nye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce