Fjernvarme Horsens lægger pres på byrådet: Uden tilslutningspligt får I ingen fjernvarme

Lars Goldschmidt, bestyrelsesformand i Fjernvarme Horsens A/S, anerkender, at det er politikernes ret at sløjfe tilslutningspligten, men sker det, vil fjernvarmeselskabet forbeholde sig retten til at trække sig fra at rulle fjernvarme ud i de tilbageværende områder, Hatting, Lund og Gedved. Arkivfoto

Fjernvarme Horsens lægger pres på byrådet: Uden tilslutningspligt får I ingen fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernvarme Horsens vil, hvis byrådet er med på det, i efteråret rulle fjernvarmen ud til de sidste områder med tilslutningspligt, inden en ny lov træder i kraft 1. januar. Det siger Lars Goldschmidt, bestyrelsesformand i Fjernvarme Horsens A/S.

Horsens: Horsens Byråd har retten til at sløjfe tilslutningspligten til fjernvarme i Hatting, Lund og Gedved, men sker det, skal politikerne ikke regne med, at Fjernvarme Horsens ruller fjernvarmerør ud til de ca. 2500 husstande.

Sådan lyder meldingen fra Lars Goldschmidt, bestyrelsesformand for Fjernvarme Horsens A/S, der nu kommenterer det netop indgåede energiforlig på Christiansborg.

Dansk Folkeparti og Venstre i byrådet har udtalt til Folkebladet, at de er parate til at sløjfe tilslutningspligten til fjernvarme for de resterende områder i fjernvarmeplanen, hvis det er det, det brede flertal bag energiforliget ønsker.

- Jeg forventer da, at kommunen lever op til sin del af aftalen. Forudsætningen for at udrulle planen fuldt ud, er jo, at der er tilslutningspligt. Hvis byrådet ikke lever op til aftalen, og vi så ikke ved, om vi har kunderne, ændrer forudsætningerne sig markant, og så kan jeg ikke anbefale bestyrelsen at rulle fjernvarmen ud i de nye områder. Vores hovedhensyn er vores eksisterende ejere, siger Lars Goldschmidt.

Hvis byrådet ikke lever op til aftalen, og vi så ikke ved, om vi har kunderne, ændrer forudsætningerne sig markant, og så kan jeg ikke anbefale bestyrelsen at rulle fjernvarmen ud i de nye områder.
Lars Goldschmidt, bestyrelsesformand, Fjernvarme Horsens A/S

Projektforslag fremsættes før ny lov

Lars Goldschmidt er ligesom lokalpolitikerne i tvivl om, hvad det nye energiforlig betyder for muligheden for at pålægge tilslutningspligt, men det kan også vise sig unødvendigt at forholde sig til det.

Fjernvarme Horsens satser nemlig på at have udrullet hele fjernvarmeplanen med tilslutningspligt, inklusive de resterende husstande i Hatting, Lund og Gedved, inden den nye lov træder i kraft 1. januar.

- Projekterne er klar til de sidste ca. 2500 husstande, og jeg forventer, at byrådet kan tage stilling til de sidste projektforslag i oktober, siger han.

- Har I fremskyndet processen for at undgå at blive ramt af et forbud mod tilslutningspligten?

- Nej, det har hele tiden været planen, og den følger vi, siger Lars Goldschmidt.

Økonomien holder uden nye områder

Lars Goldschmidt anerkender, at det i sidste ende er byrådet, der skal tage stilling til, om de resterende områder skal pålægges tilslutningspligt. Det har byrådet minus Konservative hidtil sagt ja til, når Fjernvarme Horsens har præsenteret et projektforslag. Senest i april i år, da 4700 husstande i Horsens og Egebjerg blev pålagt tilslutningspligt.

Bliver Hatting, Lund og Gedved ikke en del af fjernvarmeprojektet, kan økonomien godt hænge sammen for de eksisterende ejere af Fjernvarme Horsens, fjernvarmeforbrugerne, understreger Lars Goldschmidt.

- Vi har naturligvis også fulgt med i de politiske drøftelser på Christiansborg i den senere tid, og de beregninger, vi har lavet, viser, at vi også uden de nye områder opfylder de økonomiske forudsætninger i fjernvarmeplanen. Økonomien er god, siger han.

- Hvad betyder det for tilslutningen, om der er tilslutningspligt eller ej?

- Det er svært at sige, men vi regner med 90 pct. tilslutning, når der er tilslutningspligt, og 70-80 pct., når der ikke er. Derudover vil folk typisk tage længere tid om at beslutte sig, når der ikke er tilslutningspligt, og det betyder også meget for økonomien i projektet, siger Lars Goldschmidt.

- Claus Kvist Hansen mener ikke, at processen indtil nu har været god. Hvad mener du?

- Jeg synes, at det har været en rigtig god proces. Byrådet har taget nogle beslutninger, og der opstår så nogle helt rimelige diskussioner i byrådet. Nogle borgere tager forbehold, men der er faktisk tale om færre, end vi har set i andre byer. Som selskab har vi fået en fair og ordentlig behandling af kommunen, siger Lars Goldschmidt.

Fjernvarme Horsens lægger pres på byrådet: Uden tilslutningspligt får I ingen fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce