Fem millioner kroner ekstra på vej: Slidte bygninger skal have et løft

Horsens Kommune vil nedsætte en pulje på fem millioner kroner til renovering og moderniseringer af nedslidte bygninger i Brædstrup i forbindelse med områdefornyelsen. Arkivfoto

Fem millioner kroner ekstra på vej: Slidte bygninger skal have et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Kommune vil udvide områdefornyelsen af Brædstrup til også at omfatte renoveringer af nedslidte bygninger. Der er fem millioner kroner ekstra på vej til bygningsfornyelse.

Brædstrup: Der er ekstra millioner på vej til Brædstrups forestående områdefornyelse, efter plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune i sidste uge besluttede at udvide byprogrammet til også at omfatte tilskud til fornyelse af nedslidte bygninger.

Dermed vil byens boligejere fra næste år få mulighed for at søge tilskud til renoveringer af trængende ejendomme. Puljen bliver sammenlagt på fem millioner kroner, som fordeles med 1,25 millioner kroner årligt i årerne 2019-2022. Boligejerne kan få tildelt op til 25 procent af de samlede renoveringsomkostninger, oplyser medlem af plan- og miljøudvalget, Jørgen Korshøj (V).

- Der er tale om opgraderinger af hele bygninger, så vi kan få nogle mere moderne ejendomme, som kan lejes ud. Vi håber på, at vi kan få renoveret to til fire husprojekter om året i de fire år, ordningen kører, siger Jørgen Korshøj.

Succeshistorien vil være, at vi om fem år har brugt samtlige fem millioner kroner, for så er pengene blevet sat i spil til udvikling af Brædstrup.
Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Skal sætte god spiral i gang

Oprindelig indgik bygningsfornyelsen ikke i den planlagte områdefornyelse, da Folketinget har valgt at bruge pengene fra ordningen til en Jobpræmieordning og Bandepakke III. Pengene til byfornyelsen stammer derfor fra lån på 4,75 millioner kroner, mens de resterende 250.000 kroner findes i plan- og miljøudvalgets eget budget. Dermed bliver den samlede pulje til område- samt bygnsfornyelse på 23 millioner kroner.

Udvalgsformand Martin Ravn (V) håber, at den nye ordning for byfornyelse vil sætte en positiv spiral i gang i Brædstrup.

- Vi har set fra lignende projekter i Horsens, at bygningsfornyelse genererer mange flere penge. Her taler vi i nogle tilfælde om, at der skydes fire til seks gange flere midler i fra private investorer. Det er den ene effekt, men derudover sker der også det, når der er et projekt på en vej, så har det også en afsmittende effekt på nabobygningerne. Vi håber selvfølgelig, at det kan give den samme afsmitning i Brædstrup, siger Martin Ravn.

Han håber, mange af byens boligejere vil ansøge om midlerne i den nye pulje til bygningsfornyelse, når den åbnes.

- Succeshistorien vil være, at vi om fem år har brugt samtlige fem millioner kroner, for så er pengene blevet sat i spil til udvikling af Brædstrup. Det hele er et sammenspil mellem kommunen og private, så vi håber, der er mange, som vil være med. Vi gør det, så der kommer en bedre sammenhæng mellem områdefornyelse og bygningsfornyelse. Det vil være ærgerligt, hvis Brædstrup får en masse flotte pladser, torve og indfaldsveje, at så bygningerne står og skæmmer, siger Martin Ravn.

Partierne er enige

De ekstra fem millioner kroner til bygningsfornyelse mangler stadig at blive godkendt af økonomiudvalget og byrådet, før pengene er hjemme. Det forventes at ske på et byrådsmøde 26. februar, men udvalgsformanden regner ikke med, at det bliver et problem at få byrådets accept.

- Alle partier i byrådet er interesseret i udviklingen af Brædstrup, og det var også et enigt plan- og miljøudvalg, som sagde ja til bygningsfornyelsen. Så det burde være en formsag, siger Martin Ravn.

Fem millioner kroner ekstra på vej: Slidte bygninger skal have et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce