Families hus i Kattesund skal rives ned: Har stadig intet hørt fra udlejeren

Familien Brüssow Jensin har boet i Kattesund 20 i tre år, og halvdelen af tiden har de måttet leve med usikkerheden om deres fremtid. - Det er svært, ikke mindst for børnene, som ligesom os er faldet godt til her. Vi havde regnet med at skulle bo her 10-12 år og så finde noget nyt, når børnene er fløjet fra reden. Nu bliver det måske kun til fire-fem år, siger Daniel Brüssow Jensin. Arkivfoto: Morten Pape

Families hus i Kattesund skal rives ned: Har stadig intet hørt fra udlejeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien Brüssow Jensin blev i maj 2018 via Folkebladet bekendt med planer om, at deres byhus skulle rives ned. Udlejeren havde ikke kontaktet dem, og i dag har de stadig intet hørt.

Horsens: Mere end et år efter, at udlejeren i Folkebladet meldte ud, at deres hus i Kattesund stod til at skulle rives ned, lever familien Brüssow Jensin stadig i uvished om deres fremtidige boligsituation. Udlejeren er tavs.

Familien, som består af mor, far og tre teenagebørn, bor i nr. 20, et af de fem huse i Kattesund, der står til at blive revet ned, når Torvekarreen mellem Kattesund, Torvet og Borgergade efter planen skal byfornys med et tre-cifret antal nye lejligheder og en dagligvarebutik.

- Det værste er tavsheden og uvisheden om, hvor vi bor om et år eller to, siger Daniel Brüssow Jensin.

Kattesund 20 og resten af karreen ejes af selskabet Spring Estate Amagerkild A/S. I maj 2018, da Folkebladet besøgte familien første gang, forklarede Erik Metellus fra Spring Estate Amagerkild, at udlejeren ikke ville ulejlige lejerne, før der var et konkret projekt.

"Lige så snart vi har et konkret projekt, vil vi selvfølgelig kontakte lejerne og finde en god løsning," sagde han dengang.

Lige før sommerferien kom så lokalplanforslaget for byggeriet, hvor det står klart, at ejeren ønsker at rive de fem huse i Kattesund 12-20 ned. Lokalplanforslaget er sendt i høring, men selv om der altså nu foreligger et konkret projekt, har familien fortsat intet hørt fra udlejeren.

- Efter den første artikel i Folkebladet blev vi faktisk kaldt til et møde hos udlejeren, men det handlede mere om, at de var utilfredse med, at vi var gået til pressen, og de ville dysse os ned. Det er den eneste kontakt, der har været, konstaterer Daniel Brüssow Jensin.

Det har ikke været muligt for Folkebladet at få en kommentar fra Erik Metellus til denne artikel.

Det værste er tavsheden og uvisheden om, hvor vi bor om et år eller to.
Daniel Brüssow Jensin, Kattesundet 20
Familien Brüssow Jensins byhus på Kattesund 20 står til at blive revet ned i forbindelse med byfornyelsen i Torvekarreen. Arkivfoto: Morten Pape
Familien Brüssow Jensins byhus på Kattesund 20 står til at blive revet ned i forbindelse med byfornyelsen i Torvekarreen. Arkivfoto: Morten Pape

- De skal hjælpe os

Spørgsmålene hober sig op hos familien: Skal vi flytte og hvornår? Vil I hjælpe os med at finde en ny bolig?

- Det eneste, vi ønsker, er, at de vil tage dialogen med os. At vi sætter os ned sammen og prøver at finde en løsning, der fungerer for os. Jeg har læst mig frem til, at vi har et års opsigelse, og at udlejeren har pligt til at hjælpe os med at finde en anden bolig. De skal altså hjælpe os, men jeg forventer egentlig ikke, at det vil ske, siger Daniel Brüssow Jensin.

- Vi har selv set på nogle muligheder, men det er svært at finde noget lignende i midtbyen, hvor vi har god plads, vores eget udeareal, og hvor vi også kan have vores hund, siger han.

Selvom lokalplanforslaget ikke er endeligt vedtaget af byrådet, anerkender Daniel Brüssow Jensin, at løbet nok er kørt i forhold til at blive boende i Kattesund.

- Vi synes da stadig, at det er synd, at man vil rive et charmerende byhus ned, men vi accepterer selvfølgelig, at man vil noget andet. Og planerne ser da egentlig fine ud, siger han.

Ligeglad med ejendommen

Da Folkebladet besøgte familien i fjor, klagede de over, at udlejeren ikke vedligeholder ejendommen. Det er kun blevet værre siden, konstaterer de.

- Ejendommen bliver passet mindre og mindre. Det virker, som om de er fuldstændig ligeglade.

- Det kan godt være, at huset skal rives ned, men man kan vel godt forvente, at de indtil da passer huset. Vi betaler trods alt stadig en pæn husleje, siger Daniel Brüssow Jensin

- Man bliver da lidt opgivende. Og vi føler os ikke rigtigt hjemme her mere. Vi er ikke i panik, men det er klart, at det påvirker vores hverdag, at vi ikke kender vores fremtid, siger hustruen, Heidi Brüssow Jensin.

Families hus i Kattesund skal rives ned: Har stadig intet hørt fra udlejeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce