Et imponerende hotel rejste sig fra sumpen ved Nørrestrand

Det er 10 år siden, byens største hotel med 136 værelser og restaurant på toppen blev indviet. Siden er der løbet meget vand gennem Hansted Å, der løber i baghaven og giver gæsterne på de vestvendte værelser et flot kig ud over naturskønne arealer. Foto: Søren E. Alwan

Et imponerende hotel rejste sig fra sumpen ved Nørrestrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knap 150 abonnenter fik søndag fortalt historien om byens største og nyeste hotel, Hotel Opus Horsens, på Egebjergvej. Hotellet fejrer lige nu sit 10 års jubilæum.

Horsens: 3000 betonpæle blev hamret i sumpen, der lå til venstre for Egebjergvej, hvor Hotel Opus Horsens nu ligger på 10. år.

Flere lokale husker, hvordan det rungede "over hele byen", når pælene blev banket i det bløde underlag gennem flere måneder, hvorefter hele området blev fyldt op med sand.

3000 pæle er da også mange, men hver eneste af dem var nødvendig, hvis byggeriet af hotellet skulle realiseres. Alt det og meget mere fik knap 150 abonnenter af Horsens Folkeblad historien om, da det firestjernede hotel lagde hus til et FolkebladetLive-arrangement i anledning af dets 10-års jubilæum.

Arkitekt kim Utzon var annonceret som dagens hovedtaler, men han blev syg i sidste øjeblik, og derfor overtog administrerende direktør René Aarby Sørensen og medejer Hans Geschwendtner mikrofonen, så de sammen førte publikum igennem historien fra før det første spadestik og frem til i dag.

SE KORTET:Egebjergvej i 1954 og 2014 (via krak.dk)

Et hotel med 80 værelser kunne løbe rundt, da min familie byggede Munkebjerg i Vejle for 50 år siden. I dag skal et hotel helst have 200 værelser.
Hans Peter Geschwendtner, hotelejer
Hotel Opus Horsens
Hotel Opus Horsens stod færdigt til åbning 7. oktober 2007. Det har kostet ca. 135 mio. kr. at opføre, og dertil kommer 50 mio. kr. til køb af inventar. 

Det er tegnet af arkitekt Kim Utzon, der er søn af den verdensberømte arkitekt Jørn Oberg Utzon (Sydney Opera House, Paustians Hus i København, vandtårnet i Svaneke m.m.). 

Ingeniørfirmaet Hundsbæk & Henriksen A/S med afdelinger i Vejle og Horsens var med til at opføre byggeriet.

Murerarbejdet er udført af Ove Larsen A/S fra Vejle.

Det tog ca. 14 dage at indrette hotellet med bl.a. møbler fra Danmark og Spanien. Denne aptering stod arkitekten Mikael Mammen for. Bl.a. blev der købt tæpper fra Dansk Wilton i Herning og hundredvis af stole tegnet af designeren Magnus Olesen fra landsbyen Durup nord for Skive. Stolene bliver brugt i konferencelokalerne.

Under hele hotellet er der p-kælder med fuldt spænd, som man siger blandt arkitekter. Det betyder, at her ikke er synlige, bærende søjler, som man risikerer at påkøre.

Navnet "Opus" er valgt af de tre søskende Jette, Jens Vilhelm og Hans Peter Geschwendtner, som ejer hotellet. Det betyder "værk" og bruges oftest af kunstnere inden for musikverdenen.

Geschwendtner-trioen ejer i øvrigt Munkebjerg Hotel i Vejlem med restauranten Tree-Top, Vejle Center Hotel ved DGI-huset og store aktieandele af Casino Munkebjerg.

Der blev skrevet historie på hotellet, da politikere fra hele Europa var indkvarteret her under den sidste halvdel af det danske EU-værtskab, som blev henlagt til Horsens i 2012.

Som bonusinfo kan nævnes, at vejen forbi hotellet og dermed adressen oprindeligt hed Nørrebrogade. Det var man ikke vild med, så i samarbejde med kommunen fik man ændret vejnavnet til Egebjergvej.

Fra butikscenter til hotel

Det var Hans Geschwendtners far, der oprindeligt købte grunden med planer om at opføre et butikscenter. Da han døde i 1993, arvede Hans og hans to søskende foretagendet, og de besluttede at opføre et hotel.

- Jeg er fra København og kendte intet til stedet, da jeg kom herud første gang. Jeg så den her sump, og jeg tænkte, vi gjorde klogest i at sælge det hele videre til nogle andre. Så kravlede jeg bogstaveligt talt op i en lygtepæl og kiggede ud over Nørrestrand og området omkring mosen, og da gik det op for mig, at et hotel var vejen frem, forklarede Hans Geschwendtner, der sammen med sine søskende valgte at beholde det selv. Det har de aldrig fortrudt, selv om det er en dyr branche at færdes i.

- Vi blev forelskede i projektet, som det skred frem, og derfor satsede vi på det. Vi har fået et arkitektonisk flot byggeri i topklasse, og det går godt med driften i en tid, hvor konkurrencen på billige overnatninger er større end nogensinde, sagde han med henvisning til gennemsnitsprisen for et hotelværelse.

- Den ligger på godt 1000 kr., som den gjorde for årtier tilbage. Korrigeret for lønudviklingen i Danmark burde prisen i dag hedde 2500 kr., fastslog han.

Et hus, man er stolt af

Kører man forbi Opus i dag uden at kende forhistorien, er det svært at forestille sig, hvordan her så ud for bare 10 år siden. Med den nævnte sump, en gammel tankstation og et værtshus, der passede godt ind i miljøet.

- Jeg fortænker ikke dem, der har tænkt, at det var et vildt projekt, for der lå meget arbejde i det fra start. Ikke mindst hvad angik logistikken, som bl.a. indebar en renovering af Egebjergvej. Her var kommunen meget behjælpelig. Vi troede dog selv på det fra start. Horsens var i en fase, da man ville væk fra imaget som fængselsby oven på lukningen af fængslet oppe på Fussingsvej. Man ville have del i den stigende vækst, der fandt sted i det meste af Østjylland på det tidspunkt. Finanskrisen kom så på et uheldigt tidspunkt kort efter vores åbning, men vi klarede os igennem, og vi er stolte over at kunne fejre 10-års jubilæum med Hotel Opus Horsens, sagde adm. direktør René Aarby Sørensen til Folkebladet.

Et imponerende hotel rejste sig fra sumpen ved Nørrestrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce