Endelave får kæmpe donation til ambitiøst badeanlæg

Sådan ser skitsen til badeanlægget ved Endelave Havn ud. Fra molen er der adgang til tre faste platforme, den yderste så langt ude, at vandet er dybt. Ud for denne yderste bro ligger en flydende platform. Længere inde på molen ses den nuværende badebro, der kun giver adgang til knædybt vand. Visualisering: Kaizing Aps

Endelave får kæmpe donation til ambitiøst badeanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Helt fantastisk, lyder det fra øen. Nu går arbejdet i gang med at skaffe yderligere 900.000 kr. til anlægget.

Endelave: Endelave kom onsdag et vigtigt skridt videre mod et nye badeanlæg på øen, da Nordea-fonden spillede ud med sin støtte i form af 900.000 kr.

- Det er helt fantastisk. Vi søgte om én mio. kr., og vi har fået 900.000 kr. Vi kunne ikke drømme om mere, siger Henning Nørbæk på vegne af gruppen fra Kattegat-øen, som står bag ansøgningen til fonden.

Forude venter nu arbejdet med at skaffe yderligere 900.000 kr. til projektet, der er beregnet til at koste 1,8 mio. kr.

Henning Nørbæk og gruppen bag ham er optimister:

- Vi har ventet på signalet fra Nordea-fonden. For gav fonden 50.000 eller nul kroner, var der langt igen. Med den store donation har vi mod på at gå videre, og vi har ansøgninger til andre fonde klar på affyringsrampen.

Nordea-fonden og de danske kyster
Nordea-fonden har i år øremærket 50 mio. kr. til aktiviteter langs landets kyster.Fonden har på denne baggrund modtaget 308 ansøgninger.

I september modtog 50 projekter i alt 25,5 mio. kr. i støtte. Nu er der så givet yderligere 29,2 mio. kr. til andre 65 projekter.

De mange ansøgninger fik fonden til at lægge ekstra 4,2 millioner kroner kyst-puljen.

Som Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen siger:

- Det var ganske enkelt meget vanskeligt at vælge fra. Ansøgningerne emmede af engagement, og vi kunne næsten mærke, hvordan lokale ildsjæle brænder efter at komme i gang ude ved kysterne. Derfor besluttede vi helt ekstraordinært at sprænge puljens loft.

Vi vil selv

Også Horsens Kommune skal gruppen nu i kontakt med, bl.a. fordi proceduren med godkendelser skal i gang. Selve ideen om anlægget har været præsenteret og blev positivt modtaget

Måske kan der også blive tale om at spørge kommunen om økonomisk støtte, men det sker ikke i første omgang.

- I gruppen har vi fra starten snakket om, at det vil være fabelagtigt, hvis vi kan skaffe alle pengene uden at spørge for meget hos det offentlige, siger Henning Nørbæk.

Det første indtryk af øen

Badeanlægget ved Endelave Havn, som Nordea-fonden nu har hjulpet på vej, lægger op til både sopning, svømning, hovedspring, kajak-sejlads, undervands-jagt og udsigt til smukke solnedgange.

Projektet er udarbejdet af rådgivende ingeniør Helle Riis, Kaizing Aps, i samarbejde med repræsentanter fra Endelave Idrætsforening, Endelave Beboerforening, vinterbadeklubben De Kolde Kaniner og enkeltpersoner blandt dels øens fastboende, dels fritidshus-folket.

Afsættet har været havnen, hvor ca. 3500 sejlbåde årligt lægger til. Det er her, øens gæster får deres første indtryk af øen, og det er havnen, der er samlingsstedet, når der skal sommer- og vinterbades, bruges sauna og spilles minigolf.

Problemet er den nuværende adgang til vandet med en lille badebro, der kun fører til en knæhøj vanddybde. Vil børn og unge hoppe i dybt vand, er det i generationer sket umiddelbart bag Endelave-færgen - måske ikke lige det sundeste sted.

Øens drøm

Ud af det springer øens drøm om et badeanlæg, der kan anvendes året rundt, kan fungere som badeplatform, solterrasse, pauseområde, og som indbyder til bl.a. havsvømning, undervandssport, kajak-sejlads og vinterbadning.

Med en trappe over havnens stensætning kan det også blive stedet, hvor turister, sejlere og fastboende mødes for at nyde solnedgangen

Det er dette projekt med dels en fast bro i tre afdelinger, dels en flydebro, som Nordea-fonden nu har støttet.

Perspektivet står klart: at skabe bedre badeforhold for endelavitterne og for de mange besøgende. Eller med andre ord at gøre øen mere interessant som turistmål og dermed hjælpe til at bevare arbejdspladser og virksomheder i det lille samfund en times sejlads ude i Kattegat.

Endelave får kæmpe donation til ambitiøst badeanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce