Ekstramøde i fjernvarmen: Vi er nødt til det

Der er ekstraordinær generalforsamling i Hovedgård Fjernvarme torsdag aften. Arkivfoto

Ekstramøde i fjernvarmen: Vi er nødt til det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag aften er der ekstraordinær generalforsamling i Hovedgård Fjernvarme. Der skal foretages nødvendige ændringer af vedtægterne.

Hovedgård: Torsdag 15. marts er der ekstraordinær generalforsamling i Hovedgård Fjernvarmeværk. Det sker efter at folketinget har vedtaget et forslag fra Energistyrelsen.

- Det er i virkeligheden lidt teknisk og lidt mærkeligt. Er vi begejstrede for det? Nej, det er vi ikke. Er vi nødt til at gøre det? Ja, det er vi, siger formand for Hovedgård Fjernvarme, Kaj Jessen.

Beslutningen betyder, at "varmeåret" skal følge kalenderåret. Det kommer til at gælde fra årsskiftet.

- Det vil være utrolig vanskeligt og besværligt at have et "varmeår", som følger kalenderåret, og så have regnskabsåret i en anden periode. Derfor ønsker bestyrelsen i Hovedgård Fjernvarme, at de to opgørelser følges ad. Og ja, der bliver som overgangsordning et lille regnskabsår i år fra juli til årsskiftet, siger Kaj Jessen.

Det er i virkeligheden lidt teknisk og lidt mærkeligt. Er vi begejstrede for det? Nej, det er vi ikke. Er vi nødt til at gøre det? Ja, det er vi.
Kaj Jessen, formand for Hovedgård Fjernvarme

En tur i Brugsen

Selv om det er lidt teknisk, så er det alligevel vigtigt, understreger formanden.

- Det er ligesom, når vi går i brugsen: Det er utrolig hensigtsmæssigt, at vi kan finde ud af at handle ind uden at kende købeloven. Men hvis der er noget galt eller noget, vi bliver uenige om, så er det købeloven, der gælder. Andelshaverne, som ejer varmeværket, kan også finde ud af at drive Hovedgård Fjernvarme som det mest naturlige i verden - men det er vedtægterne, der gælder, forklarer formanden.

Ud over den nævnte ændring skal der vedtages flere tilretninger og præciseringer af vedtægterne.

- F.eks. skriver vi, at selskabets hjemsted er Horsens Kommune - og ikke Gedved Kommune - og vi ændrer selskabets navn til det mere mundrette og korrekte "Hovedgård Fjernvarme amba." frem for "Hovedgård Fjernvarmeværk amba." Og så præciserer vi, hvem der kan være andelshavere, og hvem der har stemmeret til en generalforsamling. Men langt det meste er helt som før, siger Kaj Jessen

Udkast til vedtægter kan ses på Hovedgård Fjernvarmes hjemmeside, eller det kan hentes på varmeværkets kontor. Mødet finder sted varmeværket på Frydsvej 18 kl. 19.30.

Ekstramøde i fjernvarmen: Vi er nødt til det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce