Ejer af blomsterbutik er gået konkurs - men butikken fortsætter

Karin Sørensen er ikke længere indehaver af Blomstersmedjen i Stensballe, efter at butikken er gået konkurs. Hun fortsætter dog som ansat i butikken i et andet selskab. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Ejer af blomsterbutik er gået konkurs - men butikken fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karin Sørensens butik på Bygaden gennem 10 år er under konkursbehandling. En kurator har overtaget ledelsen af den konkurs-ramte virksomhed i Stensballe, men ejendommens ejer har købt inventar og lager og ansat Karin Sørensen som daglig leder.

Horsens: Karin Sørensen, der driver Blomstersmedjen på Bygaden i Stensballe, er i juli gået konkurs med sin virksomhed.

Alligevel fortsætter hun som erhvervsdrivende i Stensballe. Nu som ansat og daglig leder hos Blomstersmedjen i det selskab, der ejer ejendommen Bygaden 85.

Det oplyser en af ejerne, Karsten Bechmann, der i marts i år sammen med en kompagnon købte den tidligere smedje.

- Karins personlige selskab gik konkurs i juli, og efter at have overvejet situationen besluttede vi os for at købe konkursboets aktiver, inventar og lager og ansætte Karin som daglig leder. Det faldt på plads fredag i sidste uge, så efter at have holdt sommerferielukket åbnede Blomstersmedjen igen som planlagt i mandags, siger han.

Vi har ikke hørt en eneste alarmklokke, og det var chokerende læsning, da vi fik meddelelsen om konkursen i sommerferien.
Karsten Bechmann, ejer af Blomstersmeden og Bygaden 85

Chokerende nyhed

Karsten Bechmann ser trods konkursen fortsat på Blomstersmedjen som en bæredygtig, lokal virksomhed i Stensballe.

- Karin har drevet Blomstersmedjen dygtigt og flittigt i en årrække, så vi tror på, at der er en fremtid for butikken. At Karin skulle være daglig leder, var der heller ingen tvivl om, siger han.

I en artikel i Folkebladet i marts i år sagde Karsten Bechmann, at købet af ejendommen "giver mulighed for at fortsætte en af de veldrevne butikker i lokalområdet". Konkursen kom da også som en stor overraskelse for ham.

- Vi har ikke hørt en eneste alarmklokke, og det var chokerende læsning, da vi fik meddelelsen om konkursen i sommerferien. Jeg kender ikke omstændighederne ved konkursen, men jeg ved, at det har været en hård periode i den seneste tid, hvor Bygaden har været gravet op til fjernvarmen. I juni var Bygaden gravet op og spærret af i to uger i anden anledning, så ingen kunder kunne komme ind til Blomstersmedjen. Det vil selvfølgelig gå ud over omsætningen, konstaterer han.

Ifølge Karsten Bechmann har han aftalt med Karin Sørensen, at han udtaler sig til offentligheden på hendes vegne.

- Karin er selvfølgelig frygtelig ked af situationen, siger han.

Kurator: Godt at starte på en frisk

Advokat Torben Krath, Silkeborg, er kurator i konkursbehandlingen af Karin Sørensens selskab.

- Jeg kan ikke sige så meget om den konkrete sag, andet end at butikken er begæret konkurs i juli, og at kuratoren har overtaget ledelsen af virksomheden. Kuratoren skal i sådan en sag sørge for, at værdierne bliver sikret og solgt på bedst mulig vis og have kontakten til kreditorerne, siger han til Folkebladet.

- En konkursbehandling kan tage et års tid eller mere, men det står klart, at butikken er lukket, og at den ikke åbner igen med nogen af de personer, der er involveret i konkursen, siger han.

Han erfarer via Folkebladet, at butikken faktisk ikke er lukket, og at Karin Sørensen er ansat som daglig leder.

- Det er der umiddelbart ikke noget problem i. Man kan ikke forhindre folk i at starte på en frisk i en anden virksomhed, og det er jo i øvrigt i alles interesse, at aktiverne bliver brugt, siger han.

Ejer af blomsterbutik er gået konkurs - men butikken fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce