Ejendomsselskabet Casa halverede overskud - men driften er stabil og god

Direktør Per Hansen hæfter sig ved, at den daglige drift er god. Den direkte indtjening fra selskabets ejendomsportefølje er i 2018 stabil og forbedret i forhold til tidligere år - og i overensstemmelse med ledelsens forventninger, fremgår det af regnskabet. Arkivfoto: Morten Pape

Ejendomsselskabet Casa halverede overskud - men driften er stabil og god

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et stort selskab er der let noget, der stikker ud og påvirker resultatet. Det var der også for Ejendomsselskabet Casa i 2018, siger direktør, som dog hæfter sig mere ved den daglige drift i selskabet.

Horsens: Ejendomsselskabet Casa A/S, der investerer i udlejningsejendomme i Horsens og omegn, landede sidste år et overskud før skat på lige knap 38 millioner kroner.

Det er tæt på at være en halvering af 2017-resultatet, som i runde tal var 75,3 millioner kroner.

Nedgangen bunder dog hovedsageligt i engangsomkostninger i forbindelse med køb af kapitalandele samt af kursreguleringer, fremgår det af regnskabet. Det er blandt andet kursen på aktier i Flügger A/S, der har påvirket resultatet negativt, forklarer administrerende direktør Per Hansen.

- Vi ejer fortsat 10 procent af aktiekapitalen i Flügger, og så skal der ikke meget kurs-bevægelse til, før det gør en væsentlig forskel for vores regnskab, forklarer direktøren, der som helhed er godt tilfreds med året, der gik:

- I så stort et selskab, som ejer forskellige ting, vil der næsten altid være noget, der afviger fra andre år.

- Men dét, vi hænger os i, er den daglige drift. Den er stabil og god, og den var i 2018 fuldstændig på niveau med 2017, så der har ikke været nogen negativ udvikling, understreger han.

Ejendomsselskabet Casa A/S
13 år gammel og med hjælp fra en værge stiftede Michael Mortensen Ejendomsselskabet Casa A/S i 1985.

I dag er selskabet fortsat 100 procent ejet af Michael Mortensen. Per Hansen er administrerende direktør.

Ejendomsselskabet investerer i erhvervsejendomme og administrer og driver dem selv. Selskabet ejer blandt andet en betydelig portefølje af markante strøgejendomme i Aarhus og Horsens. Selskabet ejer blandt andet Jørgensens Hotel, som lige nu renoveres.

Renoveringen af Jørgensens Hotel påvirker ikke resultatet i årsregnskabet, da udgifterne tilføres som et aktiv i form af ejendommenes værdi på balancen.

Ejendomsselskabet er ikke en del af Casa A/S, som er et udviklings- og entreprenørselskab, som Michael Mortensen, Per Hansen og Peter Rosengreen stiftede i 2005.

Casa A/S, som har fokus på at opføre etageejendomme og erhvervshuse, er i dag 60 procent ejet af en kapitalfond, mens resten af ejerskabet er fordelt mellem stifterne og medarbejdere.

Satser på hjemmebanen

Ejendomsselskabet ejer ifølge Per Hansen 29 ejendomme, og de er - med en lille forøgelse i forhold til året før - bogført til en samlet værdi på cirka 1,05 milliarder kroner.

I 2018 er der købt en ejendom og en grund i Horsens, og der er også solgt en grund i Horsens.

Selskabets ejendommene ligger fortrinsvis i Horsens, Aarhus og Skanderborg.

- Vi ser os som en østjysk virksomhed, ikke kun en horsensiansk, siger Per Hansen.

Mens byggeselskabet Casa A/S bygger i hele landet, er der ikke planer om, at ejendomsselskabet skal brede sig uden for bæltet mellem Aarhus og Vejle.

- Som ejendomsselskab er det en styrke at være tæt på både ejendomme og lejere. Samtidig er bæltet mellem Aarhus og Vejle dét område, vi kender bedst. Det er vores hjemmebane, og det er vores klare strategi både nu og i fremtiden, at det er her, vi investerer, siger Per Hansen.

Ejendomsselskabet Casa A/S ejer via datterselskaber også andele af ejendomme til værdi af yderlig en milliard kroner, anslår Per Hansen. Disse ligger i samme område, siger han.

Købte mere af stor erhvervspark i Vejle

Foruden ejendomme har selskabet kapitalandele i tilknyttede eller associerede virksomheder for cirka 253 millioner kroner. Disse bidrager til 2018-regnskabet med et positivt resultat på cirka 4,6 millioner kroner.

Den bogførte værdi af kapitalandelene voksede sidste år fra cirka 81 til 253 millioner kroner.

Stigningen skyldes især, at ejendomsselskabet i 2018 væsentligt øgede sin ejerandel af Exxit 59, en af Danmarks største erhvervsparker, der ligger ved afkørsel 59 nord for Vejle. Ejendomsselskabet erhvervede sig 10 procent i 2010, men købte sidste år yderligere 65 procent fra partneren Kirk Kapital A/S.

Sidstnævnte ejer i dag 24,5 procent, men Ejendomsselskabet Casa ejer 75,5 procent.

Forventer bedre indtjening i år

Egenkapitalen i selskabet blev ved udgangen af 2018 bogført til cirka 653,4 millioner kroner. Det er cirka 30 millioner kroner mere end året før.

I 2019 forventer selskabet en forbedret indtjening, fremgår det af regnskabet.

Dels ventes året ikke at være præget af engangsomkostninger i samme omfang som i regnskabsåret 2018, dels er en række lejeaftaler forbedret, så den direkte driftsindtjening forventes øget.

Samtidig er det ledelsens forventning, at resultatet fra tilknyttede virksomheder vil forbedre facit yderligere.

Ejendomsselskabet Casa halverede overskud - men driften er stabil og god

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce