Efter hed kritik i byrådssalen: 4700 ejendomme i Horsens og Egebjerg bliver nu pålagt fjernvarme

Fjernvarme-projektet i Horsens skrider planmæssigt frem, og byrådet sagde mandag aften god for, at yderligere 4700 ejendomme i Horsens og Egebjerg skal pålægges tilslutningspligt til fjernvarme. Arkivfoto: Lars Juul

Efter hed kritik i byrådssalen: 4700 ejendomme i Horsens og Egebjerg bliver nu pålagt fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esben Hedeager (K) påpegede fejl i vejledningen af borgerne på byrådsmødet mandag aften. - Det er ikke det, vi skal tage stilling til nu, lød svaret fra borgmester Peter Sørensen (S).

Horsens: Esben Hedeager (K) sendte en byge af kritiske spørgsmål afsted mod borgmester Peter Sørensen (S), men lige meget hjalp det: Tilslutningspligten til fjernvarme for 4700 husstande i Horsens og Egebjerg blev vedtaget af 26 ud af 27 byrådsmedlemmer på byrådsmødet mandag aften.

Konservative er en kendt modstander af fjernvarmeprojektet, og partiet har stemt nej, hver gang et tilslutningsprojekt har været forelagt byrådet.

Denne gang havde den konservative repræsentant yderligere skyts med i byrådssalen. Han henviste til borgere, der ifølge ham har fået forkert vejledning af kommunen i forhold til alternativerne til fjernvarme. En sag, som også Horsens Folkeblad har skrevet om i den seneste tid.

- Den forkerte vejledning er mangel på respekt for demokratiet. Fejl kan ske, men det skal ikke gå ud over borgerne, lød det bl.a. fra Esben Hedeager, der mener, at tilslutningsprojektet og lignende tidligere vedtagne projekter som minimum skal sendes i en ny høring.

Det afviste Peter Sørensen med den begrundelse, at byrådet ikke skulle tage stilling til eventuelle fejl i vejledning, men derimod høringsbrevet, der er sendt ud til borgerne. Et brev, som kommunen har eksterne eksperters ord for er i orden, konstaterede han.

Esben Hedeager bombarderede derefter Peter Sørensen med konkrete spørgsmål, men de blev gentagne gange pareret:

- Jeg kender ikke til det, du snakker om. Jeg vil ikke sagsbehandle i byrådssalen. Du skal nok få svar, lød det fra borgmesteren i forskellige varianter.

Og så pointerede han, at økonomi- og erhvervsudvalget har bedt forvaltningen om at lave en praksis for, hvordan vejledningen skal håndteres fremover.

- Den her sag er ikke anderledes end de tilslutningsprojekter, vi har vedtaget tidligere her i byrådet. Der er kun størrelsen til forskel, sagde han.

Der er gennemført høringer, der har været offentlig diskussion, og på et tidspunkt må man tage en beslutning.
Paw Amdisen (SF), byrådsmedlem

SF: Nemt at få dispensation

Udover Esben Hedeager var talelysten ikke stor i byrådssalen. Paw Amdisen (SF) konstaterede, at man kan argumentere om den aktuelle sag på mange måder.

- Jeg vælger at forholde mig til det ud fra en overordnet samfundsvinkel, nemlig at fjernvarme er den bedste og mest fremtidssikre løsning. Der er rige muligheder for at få dispensation, så der er ingen borgere, der bliver tromlet. Der er gennemført høringer, der har været offentlig diskussion, og på et tidspunkt må man tage en beslutning, sagde han.

Gruppeformand Martin Ravn (V) påpegede, at Venstre er tilhænger af fjernvarmeplanen.

- Men det er vigtigt for Venstre, at de borgere, der ikke føler, at de har fået en ordentlig vejledning, skal tages seriøst. Det er også derfor, at et enigt økonomi- og erhvervsudvalg har bedt forvaltningen om at lave en praksis, sagde han.

Niels Peter Bøgballe (S), sagde, at plan- og miljøudvalget på mødet tidligere på måneden fik en god redegørelse for, hvad forvaltningen må og ikke må i forhold til vejledningen af borgerne.

- Vi har så efter det i Socialdemokratiet bedt borgmesteren om at tage kontakt til ministeren og spørge, om der ikke kan laves en bedre praksis for det her, sagde han.

Peter Sørensen bekræftede efterfølgende, at det vil han gøre i samarbejde med formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn.

Efter hed kritik i byrådssalen: 4700 ejendomme i Horsens og Egebjerg bliver nu pålagt fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce