Dyrere for ældre at spise på café i nabokommune

I dag kan man købe et måltid mad på 14 kommunale caféer på kommunens plejecentre. Tilbuddet er målrettet ældre borgere over 60 år og førtidspenionister. Mens priserne på maden er i spil, er antallet af åbne caféer ikke til diskussion. Arkivfoto: Morten Pape

Dyrere for ældre at spise på café i nabokommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor priserne på maden på Horsens Kommunes åbne caféer lander, står lige nu åbent, men andre steder betaler gæsterne noget mere for den varme mad end i Horsens.

Horsens: 57 kroner for en stor portion varm mad til frokost.

Den pris fik flere op i det røde felt, da prisstigningerne på de åbne caféer på kommunens plejecentre trådte i kraft 1. marts.

Kigger man på, hvad det koster at få en varm ret mad til middag på tilsvarende caféer i Hedensted og Vejle kommuner, er der måske ikke så megen grund til opsigt.

I Hedensted Kommune blev den varme ret til middag ved årsskiftet sat en krone op, så prisen er landet på 61 kroner. I Vejle Kommune skelner man mellem en lille og en stor portion, når der skal afregnes ved kassen. En lille portion koster 50 kroner, mens en stor portion middagsmad koster 60 kroner.

Så er det noget billigere at gå ind på en åben, kommunal café på et ældrecenter i Randers Kommune, hvor man kan købe en middagsret for 42 kroner. Køber man en middag, som er hovedret plus en biret - typisk en dessert - skal man af med 49 kroner.

Nu skal vi have lavet en analyse af området, og så ser vi på resultatet.
Ellen T. Schmidt (S), udvalgsformand

Venter på analyse i Horsens

I Horsens kunne man nemlig købe en portion for 45 kroner. De nye priser opererede med en lille portion til 50 kroner og en stor portion til 57 kroner. Og sådan havde priserne fået et nøk opad.

Prisstigningen gav dog så meget ramaskrig, at de blev annulleret. Nu skal der laves en analyse af området, og så skal politikerne forholde sig til den.

En ting er dog sikkert; driften skal hvile i sig selv, kommunen må ikke yde støtte til driften, da det anses for at være konkurrenceforvridende. Og så er der enighed om, at der fortsat skal være det antal åbne caféer, som eksisterer i dag.

Det forklarer Ellen T. Schmidt (S) formand for udvalget for velfærd- og sundhed, hvor emnet netop har været på dagsordenen.

Måske kigge oftere på priserne

Hvordan priserne lander på de åbne caféer i Horsens Kommune, står lige nu åbent.

- Nu skal vi have lavet en analyse af området, og så ser vi på resultatet, siger Ellen T. Schmidt efter denne uges møde i udvalget.

At der i flere år ikke har været en løbende justering af madpriserne forklarer Karin Holland, direktør for velfærd og sundhed med, at der løbende er blevet effektiviseret på produktionen af mad til ældre i kommunen. Det har også holdt prisen på maden i de åbne caféer nede.

I 2016 viste beregninger dog, at madsalget i de åbne caféer gav underskud. Det var anledning til prisstigningerne. En konsekvens som politikerne i udvalget ikke var blevet informeret om, inden de trådte i kraft 1. marts. Umiddelbart efter annullerede politikerne prisstigningerne.

Når udvalget får forelagt analysen, skal det også forholde sig til, om der oftere skal gøres status på priserne, så man kan undgå prishop.

- Vi venter på analysen, siger Ellen T. Schmidt.

Først derefter vil der blive fastsat nye priser. Analysen kan også komme til at skubbe til åbningstiderne.

Dyrere for ældre at spise på café i nabokommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce