Dyrene i fokus på årsmøde: Nej til råger og hunde

Efter seks år i Hovedgård Lokalråd valgte Poul Sondrup på billedet at stoppe. Også Frank Møllerskov Nielsen valgte at stoppe i bestyrelsen. I stedet blev Vagn Christensen og Helle Bækkelund Sørensen valgt. Foto: Jens Amtoft

Dyrene i fokus på årsmøde: Nej til råger og hunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange af de fremmødte var bekymrede for larmende fugle og en bynær hundeskov. Lokalrådet går videre med anbefalingerne.

Hovedgård: Der har været gang i mange initiativer i Hovedgård det forløbne år.

Netop nu samles der penge ind til en ny hal, og byen får en bypedelordning som den første by i kommunen.

Men det var råger og hunde, der kom i fokus, da Hovedgård Lokalråd mandag aften holdt årsmøde på Hovedgård Skole.

- Noget af det, vi i lokalrådet har beskæftiget os med, er de her råger i Tornbjergskoven. Horsens Kommune mener desværre kun, at den skal regulere de råger, der er i Lunden inde i Horsens og i Vitus Bering Parken - for der bor jo mennesker. I Hovedgård er der også store gener fra råger i Tornbjergskoven, og det meste af den er jo kommunal skov. Er det rimeligt, at de omkringliggende husejere selv skal betale for forskellige tiltag for at forsøge at jage rågerne bort, bare fordi de ikke bor i Horsens, sagde den afgående formand for Hovedgård Lokalråd, Poul Sondrup.

Det afstedkom en række kommenterer fra de omkring 30 fremmødte på Hovedgård Skole. Mange var trætte af gener fra larmende råger og trætte af rågeklatter i haverne omkring Tornbjergskoven.

- Er rågerne noget, I arbejder videre med, blev der spurgt fra salen.

Det kunne Poul Sondrup bekræfte.

- Vagn Christensen har løbende været i kontakt med kommunen. Ved den første henvendelse til kommunen fik han at vide, at vi måtte sove med ørepropper. Når der er tusmørke, er der 300 i flok. Nu har Vagn købt en skræmmelydshøjtaler, men vi vil meget gerne have nogen fra kommunen ud for at se det, sagde Poul Sondrup.

Horsens Kommune mener desværre kun, at den skal regulere de råger, der er i Lunden inde i Horsens og i Vitus Bering Parken - for der bor jo mennesker.
Poul Sondrup, afgående formand

Skov i midten

Et andet emne, der blev debatteret, var spørgsmålet, om der skal etableres en hundeskov i en del af Tornbjergskoven.

- Horsens Kommune har udpeget et område i Tornbjergskoven. Men det er vi betænkelige ved i Lokalrådet, sagde Poul Sondrup.

Det var en skepsis, han delte med de fremmødte.

Problemer med Tornbjergskoven er, at det er et skovområde, der ligger midt i Hovedgård og som er omkranset af bebyggelse.

- Vi er ikke modstandere af en hundeskov i lokalrådet, men vi mener, at placeringen er forkert. Tornbjergskoven ligger alt for tæt på bebyggelse, en hundeskov er ikke god for dyrelivet, og børnene færdes gennem skoven. En hundeskov skal ikke ligge i Tornbjergskoven, sagde Poul Sondrup.

Flere var bekymrede for, om kommunen gennemtrumfer, at der skal være en hundeskov i Tornbjergskoven, men lokalrådet beroligede ved at sige, at kommunen nu venter på en udtalelse fra lokalrådet på baggrund af årsmødet.

Dyrene i fokus på årsmøde: Nej til råger og hunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce