Dilemma: Hvad gør du, når en fremmed hund kommer løbende mod dig...

"Du er ude at gå en tur i skoven. En fremmed hund, der ikke er i snor, kommer løbende hen imod dig. Hundeejeren, der går mange meter bagved, råber til dig, at den ikke gør noget. Hvordan forholder du dig i den situation?" Sådan lyder ugens dilemma, som tre debattører tager stilling til. Arkivfoto: Ritzau Scanpix

Dilemma: Hvad gør du, når en fremmed hund kommer løbende mod dig...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens: Vi satte tre lokale meningsdannere i følgende dilemma:

Du er ude at gå en tur i skoven. En fremmed hund, der ikke er i snor, kommer løbende hen imod dig. Hundeejeren, der går mange meter bagved, råber til dig, at den ikke gør noget. Hvordan forholder du dig i den situation?

Ane Helgestad Bjerregaard, sognepræst:
Ane Helgestad Bjerregaard.

Nu er jeg selv hundeejer, så jeg vil nok stoppe med at gå og stille mig lidt afvisende med siden eller ryggen til, så hunden ved, at jeg ikke er interesseret og at den ikke skal hoppe op.

Mange, der ikke har kendskab til hunde, vil typisk sætte i løb. Desværre tror hundene så, at de vil lege og løber efter. Det er derfor lidt en uskik at lade hunde gå løs, hvor de ikke må, for der findes børn og voksne med hundeskræk, som bliver angste når, til eksempel, en golden retriever kommer løbende i fuld galop. Det er den sødeste og gladeste hund, men den vejer ofte 30 kg, og kender man ikke til hunde, er det vildt skræmmende, når sådan et dyr kommer springende.

Jeannette Refstrup, direktør:
Jeannette Refstrup.

Jeg synes, udsagnet "den gør ikke noget" er egoistisk. Mange mennesker er bange for hunde, uanset om de "gør noget" eller ej. Jeg tænker også, at "gør noget" er et definitionsspørgsmål. Jeg er sikker på, at hundeejeren mener, at hunden ikke "gør noget", fordi den ikke bider. Men jeg synes, den "gør noget", når den savler på mig, fælder på mig eller sætter plørede poter på mig.

Så når den glade hund kommer løbende, forsøger jeg at lade være med at invitere til kontakt.

De fleste gange vil jeg lade det blive ved det. Men hvis jeg er i mit emsige hjørne, kunne jeg finde på at standse og sige til hundejeren, at det er ulovligt at have sin hund løs i skoven.

Anne V. Porse, bestyrelsesmedlem:
Anne V. Porse.

Jeg kigger på hundens kropssprog, og hvis det ser ok ud, begynder jeg at tale opmuntrende til den, mens jeg står stille.

Jeg venter, til den kommer hen til mig af sig selv, inden jeg begynder at klappe den. Kryber den hen til mig, rører jeg den ikke.

Kommer den ikke hen til mig af sig selv, går jeg bare videre.

Dilemma: Hvad gør du, når en fremmed hund kommer løbende mod dig...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce