Det vil jeg anbefale: Vild kirkekoncert, dans og Olsen


Det vil jeg anbefale: Vild kirkekoncert, dans og Olsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg hører til dem, der mener, at fejringen af Jesu Kristi fødsel, julen, ideelt set først bør sættes i gang første søndag i advent. I år vælger jeg så alligevel at tyvstarte julen 22. november, når Caroline Henderson gæster Klosterkirken.

Man behøver ikke at være religiøs for at se, at kirkerummet kan noget særligt, og det kan Caroline Henderson også.

I ugens anbefalinger kommer vi heller ikke udenom fredagens helt store nationale og lokale begivenhed, Vild med dans-finalen i Forum Horsens, der desværre er i direkte konkurrence med min tredje anbefaling, koncerten med Allan Olsen på Horsens Ny Teater.

1

Jazz-diva i Klosterkirken

Caroline Henderson er nok mest kendt for sin fortid i popbandet Ray Dee Ohh. I dag synger hun mest jazz - og altså julekoncerter i kirker landet over. Arkivfoto

For 9. år i træk drager jazz-divaen Caroline Henderson land og rige rundt med sin julekoncert. Torsdag stopper hun i Klosterkirken i Borgergade.

Caroline Henderson sagde fornylig i Folkebladet, at julekoncerterne for hende er "varm energi, nærmest kærlighed".

"Det er den smukkeste bevægelse, hvor egoet udviskes, og man føler, at man er i ét med publikum. Det er fuldstændig fantastisk", konstaterede hun, og jeg tror på hende.

På repertoiret er nordiske sange med internationale afstikkere, og med sig har hun en kompetent duo, pianisten Nikolaj Hess, og multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren.

Caroline Henderson giver to koncerter i Klosterkirken på torsdag, kl. 17 og 20. Den første koncert er udsolgt.

2

Kan vi gøre det igen?

Jeg er ikke selv en af de mange danskere, der hver fredag i efteråret følger ny-dansernes potentielt stigende evner på dansegulvet. Men jeg er lokalpatriot nok til at interessere mig for og glæde mig over, at vi i Horsens altid leverer et flot show, når de nationale tv-kanaler beder os om det.

Det har vi gjort med Vild med dans-finalen i nu fire år i træk, og jeg skal se, om vi kan gøre det igen.

Begivenheden har været udsolgt i nogen tid, så anbefalingen må blive at følge med i sofaen foran tv-skærmen.

3

Nordjysk lune i teatret

Er man ikke til tango og cha-cha-cha, kan man i stedet med fordel besøge Horsens Ny Teater fredag aften, når Allan Olsen leverer sange og ikke mindst historier fra sin omtrent 40 år lange karriere.

Er han bedst solo eller med band? Jeg har oplevet begge dele flere gange og foretrækker nok det sidste, men det intime format har også sin egen charme.

Jeg anmeldte selv Allan Olsen-koncerten samme sted for fire år siden og skrev bl.a. i avisen: "Da den nordjyske troubadour først havde spillet sig varm, blev det til en af de aftener med en helt unik forbindelse mellem scene og sal".Lad os håbe på en gentagelse fredag aften.

Det vil jeg anbefale: Vild kirkekoncert, dans og Olsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce